LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els carrers recuperen vida… a estones

La Fragata, poc després de les 12 del migdia (Foto: Marc Macià)

El primer dia, després de sis setmanes de confinament, que els nens i nenes han pogut tornar a sortir al darrer ha deixat postals contraposades. Per una banda, en alguns trams del Passeig Marítim i de la Ribera, s’ha vist grups de famílies a la recerca de l’espai obert i del bon temps i, per una altra, ha continuat predominant la sensació desèrtica de cada diumenge des del 15 de març. Els carrers han tornat a tenir una certa vida, però ben lluny del que seria habitual un diumenge de primavera i també lluny de les tristes imatges vistes en altres poblacions avui, amb gent que no respectava les distàncies.

L’esperat dia que la canalla ha pogut tornar a trepitjar els carrers ha permès que algunes famílies aprofitessin la norma per a que els més petits poguessin sortir a córrer, anar en bicicleta o jugar amb la pilota. Feia sis setmanes que no ho feien hi havia ganes acumulades. Els qui han sortit, majoritàriament, ho han fet acompanyats de pilotes o bicicletes, i amb els seus pares, és clar.

La major de famílies que han sortit han optat per anar a baix a mar. Allà és on s’ha vist el major nombre de nens i nenes, tot i que lluny d’imatges de notable afluència. Per contra, la postal que ha predominat és la dels carrers amb poca vida. Llevat de la Ribera i el passeig, la resta del poble ha estat pràcticament desèrtic. A les 12 del migdia, tant el Cap de la Vila com la plaça Catalunya presentaven una imatge d’aturada gairebé absoluta, amb escasses famílies caminant o passejant.

A Ribes, el major moviment s’ha registrat en els carrers propers a la plaça Marcer i l’Església. També hi havia un grapat de nens i nenes amb bicicleta o patinets, desitjosos de guanyar una estona de llibertat.

Foto: Capi
Foto: Marc Macià
A Ribes, davant del Local, poc abans de les 12 del migdia (Foto: Laura Bregante)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA