LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els centres escolars compleixen un mes oberts amb optimisme

Entrada a l’escola Miquel Utrillo, ahir dijous

El 14 de setembre es va iniciar el curs escolar més estrany i incert, però alhora el  més il·lusionant, ja que suposava el retrobament més esperat després de mesos del confinament. Avui culmina la quarta setmana després de la reobertura i els directors dels diferents centres de Sitges i Sant Pere de Ribes valoren positivament el primer mes. Tot i les lògiques pors dels primers dies, el balanç és bo, les mesures sanitàries funcionen i els contagis no s’han disparat. La maquinària ja funciona amb certa normalitat i les escoles han esdevingut un dels llocs més segurs de la societat. Per seguir fent les coses bé, necessiten recursos i avui divendres hi ha convocada una vaga.

Les llars d’infants destaquen l’esforç de les famílies i l’equip. Tot i haver patit algunes baixes per por als contagis, la  Mari Carmen Ortega, directora de la llar d’infants La Moixiganga, destaca “el gran esforç de les famílies i l’equip per adaptar-se a les mesures”. Els que menys ho noten són els més menuts: “estan acostumats a veure tothom en mascareta i per a ells no ha canviat res”, explica Ortega. Com que no hi ha hagut cap  cas de contagi a les llars d’infants ha augmentat la sensació de seguretat i els pares i mares ja no són reticents a portar els seus fills als centres.

A L’Eco d’aquesta setmana analitzem les dades de contagi a les escoles i també parlem amb els directors dels centres de primària, secundària i batxillerat de Sitges i Sant Pere de Ribes. Per altra banda expliquem la gran preocupació que tenen els pares i mares del Barrachina pel poc espai que tenen per garantir la seguretat dels més menuts en les entrades i sortides de les escoles. Trobaràs L’Eco als teus punts de venda habituals i l’edició digital a iQuiosc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA