LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els comerciants preparen una jornada reivindicativa

El carrer Parellades, dimarts passat a la tarda

Els establiments comercials de la vila passen per les hores més baixes. La gran quantitat de botigues del centre de la vila se sostenien, en bona part, gràcies a les compres dels passavolants i turistes durant el cap de setmana. Ara no tenen ni una cosa ni l’altra: ni poden obrir els caps de setmana, ni tampoc hi ha potencials clients que puguin comprar els seus productes. Aquests dos factors han dut als comerços a una situació d’ofec i una enorme pèrdua d’ingressos, que ha fet que diverses botigues s’hagin vist obligades a abaixar les persianes.

L’associació Sitges Comerç ha fet una crida a tots els comerciants per al pròxim dissabte 13 de març, amb l’objectiu de reclamar l’obertura del sector els caps de setmana i en contra de la permissivitat amb el top manta. Per això ha organitzat una mobilització pacífica reivindicativa que es durà a terme obrint de forma simbòlica els establiments de la vila de 12 a 14 hores, amb les persianes obertes per la meitat, sense vendre cap producte i acomplint la normativa vigent, dirigida tant als seus associats com a altres comerços que vulguin unir-se a la protesta de forma voluntària.

El president de Sitges Comerç, Carlos Prieto, indica que “el fet de no poder obrir els comerços el cap de setmana durant els darrers mesos, ha causat una davallada del 30 – 40% dels ingressos als establiments”, i afegeix que “les autoritats competents sí que permeten el funcionament del top manta, el qual ocupa el carrer de forma il·legal, no compleix cap protocol sanitari i ven productes falsificats”.

El Govern de la Generalitat aixecarà el confinament comarcal i deixarà obrir els comerços els caps de setmana a partir del dillys 15 de març. Sense dubte una gran notícia per al sector, que iniciarà un procés de recuperació, que culminarà d’aquí a uns mesos, quan bona part de la població estigui vacunada.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure