LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els comerciants volen aprofitar la crisi per una reducció dels lloguers més enllà de l’Estat d’Alarma

Els comerciants de Sitges demanen als propietaris que no s’han avingut a pactar el preu del lloguer mentre els comerços estan tancats que “recapacitin i comencin a negociar una rebaixa raonable”, tal com ha assenyalat Carlos Prieto, president de la nova entitat de botiguers Sitges Comerç. Segons dades proporcionades per l’Ajuntament, el 71 per cent dels propietaris no han fet reducció del preu.

Els comerciants volen aprofitar la crisi del coronavirus –i les conseqüències que hi arribaran– per a que sigui un punt d’inflexió per reconduir els desproporcionats preus dels lloguers que es paguen a Sitges. Prieto sosté que “s’ha revisar el model” i considera que la crisi que deixarà el pas del Covid-19 ha de ser una oportunitat per a que “les coses se situïn en el seu lloc”.

Els representants de Sitges Comerç apunten que els preus que es paguen a Sitges pels lloguers dels locals són insostenibles. La mitjana del metre quadrat se situa al voltant dels 20 euros mensuals, tot i que hi ha casos exagerats, com per exemple un local de 25 metres quadrats al carrer Parellades, pel qual els seus propietaris demanen 2.250 euros al mes.

Els comerciants demanen, abans de prendre mesures, que siguin els propietaris els qui voluntàriament aturin els cobraments mentre dura l’Estat d’Alarma o, com a mínim, proposin reduccions. Amb tot, la nova associació Sitges Comerç –que inclou botiguers que estan en règim de lloguer i altres que tenen local de propietat– ha iniciat ja les gestions per buscar un assessorament jurídic per explorar les opcions d’evitar el pagament quan no hi ha activitat econòmica.

A L’Eco d’aquesta setmana parlem amb un advocat i un economista que ens expliquen les diferents opcions i possibilitats que hi ha en aquest conflicte. Pots trobar L’Eco als punts de venda habitual o en edició digital a l’iQuiosc.cat.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA