LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els comerços apugen les persianes amb timidesa

Cues en una ferreteria del carrer Parellades, dilluns passat

Menys del 20% de comerços de Sitges i Ribes van obrir les portes dilluns i la xifra no està previst que creixi gaire aquesta setmana, segons les previsions de l’associació Sitges Comerç. El fet que Sitges –en estar inclòs a la regió sanitària Barcelona Sud, junt amb el Baix Llobregat i municipis del barcelonès, a més de l’Alt Penedès– no hagi pogut accedir a la fase 1 no canviarà gaire l’escenari.

El canvi de fase 0 a 1 no afecta en excés el marge de maniobra dels comerços (en canvi, sí a l’hostaleria), però sí psicològicament. Els comerços poden obrir amb cita prèvia, però en una població com Sitges, la majoria del moviment de les botigues ve dels visitants. Per tant, sense visitants –ni molt menys, turistes– hi ha comerços que mantenen una expectativa molt a la baixa.

Entre els establiments que van aixecar la persiana la setmana passada hi havia, sobretot, perruqueries i botigues orientades al públic local. Hi ha alguns establiments que no van obrir la setmana passada, però que sí que tenen previst fer-ho avui, però la majoria estan a l’espera que hi hagi una flexibilització major. “Hi ha comerços que reben més del 90 per cent de la seva clientela de gent de fora; les expectatives, doncs, estan més enfocades quan hi hagi un entorn i condicions més favorables”, apunta Carlos Prieto, de Sitges Comerç.

Entre els pocs establiments que van obrir la porta la setmana passada, la tònica van ser les pantalles, els protectores facials, els guants, les mascaretes i la desinfecció entre clients. Bona part dels establiments s’estan preparant per obrir en les properes setmanes, un cop hi hagi major moviment.

A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu la informació ampliada de com ha afectat als comerços de Sitges i Ribes no passar a la fase 1. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA