LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els corredors prenen el passeig

El Passeig Marítim, avui dissabte a les 8.30h

La Ribera i el Passeig Marítim s’han omplert de corredors, caminants i gent en bicicleta durant la primera jornada de permís per fer activitats esportives individuals. Hi ha hagut moments de notable afluència –tot i que sempre respectant les mesures de seguretat– fins al punt que han despertat l’alarma del comitè municipal de seguiment de la crisi.

La primera franja per fer activitats esportives és entre les 6 i les 10 hores (la segona, de 20 a 23 hores). Ja abans de les 7 hi havia gent corrent a baix a mar i, a mida que avançava el rellotge, el passeig s’omplia cada cop més, fins al punt que entre les 9 i les 9.30 hores, l’afluència era més que notable. A primera hora, la majoria de la gent que hi havia eren corredors, però al voltant de les 8.30 hores, el front marítim s’ha omplert també de caminants, molts d’ells habillats amb roba esportiva i a pas lleuger. També hi havia gent que circulava en bicicletes de passeig i, fins i tot, alguna persona amb patins. A la platja de la Bassa Rodona hi havia un grup de surfers, aprofitant les poques onades que hi arribaven.

L’ambient era d’alegria compartida. Llevat de les parelles, la gent corria o caminava de manera individual, i no pas en grup i, quan s’aturaven per saludar a coneguts, ho feien respectant les distàncies. Molts feien fotos i la immensa majoria, expressaven un somriure de satisfacció i felicitat per haver pogut recuperar, ni que fos parcialment, el carrer.

El Camí de la Fita i la part més propera del parc del Garraf també s’han omplert de ciclistes i alguns caminants, que també han volgut aprofitar les noves mesures per recuperar la muntanya sitgetana.

A Ribes, els corredors i caminants han estat matiners. Ja a les 7 del matí hi havia un bon grup de gent fent el camí de Sant Pau. També s’han vist ciclistes, tant a les muntayes com al poble. L’ambient també de felicitat generalitzada.

Les imatges de notable afluència a baix a mar han generat una certa alarma entre els responsables del comitè de crisi de l’Ajuntament i al mateix Equip de Govern. Als grups de whatsapp de tots dos òrgans es reproduïen diverses imatges, que han generat un estat de preocupació. La Policia Local, però, no efectuarà balanç fins que no acabi la jornada. El que sí que han fet els agents, però, és presentar-s’hi a les 10 hores al passeig per comprovar que ja no hi havia corredors i, per tant, es respectaven les normes. I realment, els darrers que quedaven eren una minoria que tornaven cap a casa.

Entre les 10 i les 12 hores, ha estat el torn dels majors de 70 anys, tot i que la imatge no tenia res a veure amb la viscuda hores abans. Tampoc hi ha hagut cap mena d’aglomeració a les 12 del migdia, quan ha estat el torn dels menors de 14 anys.

En canvi, els carrers del centre sí que han viscut un moviment superior al dels darrers dissabtes. Amb la relaxació de les mesures ha sortit més gent, tot i que el nombre de botigues encara és el mateix que les setmanes anteriors. S’han vist cues, que, en ocasions, han estat llargues. Per exemple, la Farmàcia Benazet (Camí Capellans), al voltant de les 11 hores, tenia una cua que arribava a l’avinguda de les Flors. Ben a prop i poc abans d’obrir, l’estanc Palomares la gent que esperava arribava fins al Camí de la Fita. A la peixateria del mateix Camí de la Fita, la cua acabava a la plaça Pérez – Rosales i el mercat de la plaça Catalunya també tenia un volum notable de gent esperant el seu torn. Això sí, en la immensa majoria de casos, respectant les distàncies.

El Passeig Marítim, a les 8h
Surfers a la platja, avui a les 8h
A Ribes han estat matiners i poc després de les 7h ja hi havia gent fent esport
Can Perico, avui dissabte a les 9h

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA