LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els esports aquàtics tenen ja via lliure, mentre els carrers s’omplen de gent

Platja de la Ribera, avui dilluns poc abans de les 13 hores
Carrer Parellades, avui dilluns al migdia

L’Ajuntament corregeix i permetrà la pràctica d’activitats aquàtiques al mar des d’avui mateix. La decisió l’ha pres aquesta tarda el comitè de crisi del consistori, en una jornada en què els carrers s’han omplert de gent, com cap altre dia laborable de l’inici de l’Estat d’Alarma.

Avui han obert les platges de Sitges, tal com l’Ajuntament va decidir la setmana passada. És una obertura parcial, com a zona de passeig i d’algunes activitats esportives individuals, com el running o el ioga. L’obertura ha estat seguida, sobretot per famílies amb canalla, que, aprofitant la jornada calorosa i assoleiada, ha permès que els nens i nenes poguessin córrer per la sorra. Alguns han trepitjat la vora del mar, però sense banyar-se, activitat que encara no està permesa. Entre els primers a trepitjar la platja i córrer –com ho fa des de fa prop de quaranta anys– hi ha hagut també un mític de l’esport sitgetà, Toni Llorià, que, fins i tot, ha estat entrevistat per TVE.

L’obertura de les platges ha estat acompanyada, finalment, del permís de l’Ajuntament per fer activitats esportives al mar, com surf o pàdel surf. Inicialment, l’Ajuntament havia prohibit aquesta pràctica, però avui ha rectificat, després que diversos usuaris –inclosa la Federació Catalana de Surf– critiquessin la mesura i en constatar que els riscos eren mínims. Per contra, algunes entitats esportives, com el Club Nàutic i el Club de Mar, han confirmat respecte per les decisions del consistori. El que sí que ha reclamat el Club de Mar, en canvi, és que obri la platja del davant de les seves instal·lacions. Les tres platges compreses entre el Pic Nic i Benaprès no han estat obertes per manca de sorra.

Però on s’han mostrat imatges fora del comú ha estat en el centre del poble. El volum de gent que hi havia al carrer ha estat notablement superior al dels dies laborables de les set setmanes anteriors. Dissabte, dia en què es va obrir la pràctica esportiva, els carrers ja van tenir més gent del costum. I avui s’ha seguit la mateixa línia. L’obertura d’alguns establiments comercials (amb cita prèvia) ha generat tràfic superior i cues, en ocasions, llargues al voltant d’aquests comerços. Ha estat el cas, per exemple, de la Ferreteria Ruiz (al carrer Parellades) o de diverses oficines bancàries, que han tingut fileres de gent esperant el seu torn per entrar-hi.

Algunes d’aquestes imatges han generat preocupació en alguns àmbits municipals, ja que, si bé la majoria de la gent, respectava les distàncies socials, n’hi havia que i que tampoc portaven la mascareta recomanable.

Precisament, avui, l’Ajuntament ha iniciat el repartiment de mascaretes gratuïtes entre els usuaris del transport públic. Aquest matí n’ha lliurat les 100 primeres i en disposa d’un estoc de 5.000, facilitades per Protecció Civil, per repartir-les durant els properes setmanes. La distribució es fa entre les 7 i les 9 hores del matí a l’estació de Renfe i la parada de bus de Can Perico.

Al Passeig Marítim es manté la senyalització que separa els carrils d’anada i retorn entre l’avinguda Sofia i Terramar. En canvi, però, no s’ha habilitat encara el carril bici a la calçada del mateix passeig, tot i que hi ha uns senyals que indiquen que des d’avui està accessible.

Notícies relacionades
L’obertura de platges s’inicia amb la polèmica per la prohibició per practicar esports a la mar
El passeig incorpora carrils per a persones per afavorir la mobilitat
Els corredors prenen el passeig
Les platges tornaran a obrir dilluns

Carrer Sant Francesc, avui dilluns al migdia
Platja de la Ribera, avui dilluns al migdia
Platja Sant Sebastià, avui dilluns a les 18 hores

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA