LOADING

Type to search

Actualitat

Els hotels han de pagar el mateix IBI d’abans de la pandèmia, tot i les acusades pèrdues

L’Hotel Meliá, dimecres al vespre

Els hotels de Sitges hauran de pagar aquest 2021 les mateixes quantitats de l’Impost de Bens Immobles (IBI) que van haver de sufragar abans de la irrupció de la Covid, malgrat que l’any passat van acumular pèrdues d’un 70 per cent, segons dades del mateix sector. El conjunt d’hotels de Sitges abonarà al voltant de 3 milions dels 52 del pressupost municipal.

L’Ajuntament ha rebaixat el tipus de gravamen de l’IBI aplicat als hotels aquest 2021 del 0,77 per cent al 0,72. A l’hora de la veritat, però, això no es traduirà en una rebaixa del rebut, ja que per altra banda augmenta el tipus impositiu, segons marca la normativa de la revisió cadastral, efectuada fa nou anys. A més, l’Ajuntament ha fet ús –com en els darrers anys– del recàrrec de la normativa que permet aplicar als vint establiments de major volum. Hi ha hotels –els de majors dimensions– que pagaran al voltant de 250.000 euros d’IBI i d’altres, al voltant de 150.000. El Gremi d’Hostaleria havia demanat que aquyest any, a causa de la caiguda pronunciada d’ingressos, els hotels tinguessin el mateix tipus de gravamen que els habitatges, que és del 0,56 per cent. Aquesta fórmula els hauria permès reduir l’import a pagar al voltant d’un 40 per cent.

A L’Eco d’aquesta setmana parlemde l’IBI dels hotels en un reportatge, que exposa les quantitats que hauran d’abonar els establiments i què suposa això en un context de caigudes acusades de la facturació com a conseqüència de la crisi de la Covid.

Notícies relacionades:
Editorial: Hotels asfixiats (5 de febrer de 2021)
L’Hotel Calipolis també tanca (2 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure