LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Els instituts pateixen més els contagis que els centres de primària

Entrada a l’IES Xaloc, a les Roquetes

Els centres d’educació primària són els que millor estan aguantant l’envestida de la segona onada de la Covid-19 i estan demostrant que són un dels espais públics més segurs davant la pandèmia. En els últims deu dies només hi ha hagut un cas de contagi a l’escola els Costerets de Sant Pere de Ribes, que es va produir el passat dimarts i ja s’ha aïllat tot el grup, i un al Miquel Utrillo. El positiu es va produir la setmana passada i tots els seus companys ja s’han reincorporat al centre educatiu.

On sí que preocupa més la presència del SARS-COV-2 és en els instituts. Mirant les dades de la setmana passada s’observava que hi havia més contagis en els centres d’educació secundària que en les universitats, i si en aquestes s’han pres mesures, s’hauria de valorar si cal ampliar les precaucions adoptades als instituts.

En els darrers deu dies hi ha hagut quatre casos positius als instituts de Sant Pere de Ribes – hi ha tres grups en quarantena– i un a l’Escola Pia de Sitges, on hi conviuen alumnes des de P-3 fins a 2n de Batxillerat. En aquest darrer centre hi ha un grup confinat, i també n’hi ha dos a l’IES Joan Ramon Benaprès, tot i que aquests es reincorporaran a inicis de la setmana vinent.

A L’Eco d’aquesta setmana analitzem les dades de contagi a les escoles de Sitges i Sant Pere de Ribes, en que s’observa clarament que els insitituts pateixen més contagis que els centres de primària i les llars d’infants. Trobaràs L’Eco als teus punts de venda habituals i l’edició digital a iQuiosc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure