LOADING

Type to search

Actualitat

Els partits del Govern i el PSC avancen en les converses

A l’última reunió hi han assistit tres persones de cadascuna de les quatre formacions

La seu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a la plaça de l’Hospital va acollir ahir al vespre la primera taula de diàleg entre aquesta formació i les tres que integren el Govern (ERC, SGI i Guanyem Sitges) que té com a finalitat buscar una entesa que faciliti l’entrada dels socialistes a l’executiu. En la trobada es van marcar les bases per treballar sobre un document de funcionament i programàtic.

A la reunió hi van assistir tres persones de cadascuna de les quatre formacions, entre les quals un regidor en cada cas. Per part d’ERC hi eren Eduard Terrado, Martí Sáez i el vilanoví Tomàs Álvaro; per part del PSC, Xavi Roig, Agapito Pérez i Rafel Roig (en substitució de David Garcia); per part d’SGI, Guillem Escolà, Vinyet Lluís i Manel Aleacar; i per part de Guanyem Sitges, Júlia Vigó, Josep Maria Tubau i Mauri Tamayo.

Durant la reunió es va posar damunt la taula el marc general en què es troba la política local, a cavall entre l’ampliació del Govern o l’execució d’una moció de censura que canviï la correlació de forces i governants. El to de la trobada va ser d’aproximació i de prudència entre les parts, tot i que també es van exposar alguns greuges respecte al funcionament dels darrers mesos. Durant la reunió –de més d’una hora i mitja de durada– es van posar les bases per buscar punts en comú, tant en el funcionament del Govern com en les relacions institucionals i el programa. En aquest sentit, es va acordar que el Pla d’Actuació Municipal (PAM), presentat pel Govern el passat desembre, sigui l’eix que aglutini les noves propostes o modificacions a les quals arribi la taula de diàleg.

A partir de la reunió, el PSC ha elaborat un document –que ahir a la nit va enviar a la resta de partits– que hauria de constituir la base de l’aproximació. En la propera reunió –que estava prevista per a demà, però que finalment s’ha hagut de passar a divendres– es treballaran els punts exposats pels socialistes en aquest document.

També pots veure