LOADING

Type to search

Actualitat Esports

Els ports esportius pateixen les conseqüències de seguir a la fase 0

Capvespre al Port d’Aiguadolç

L’associació que engloba tots els ports esportius catalans, l’ACPET, demana que aquests puguin rebre els seus usuaris en les primeres fases del desconfinament. Els ports catalans han de mantenir obertes les instal·lacions, per seguir cuidant dels 30.000 vaixells que amarren a Catalunya. Això els genera una important despesa, i en canvi, tots els elements d’explotació, que generaven la major part dels ingressos, són nuls.

El sector està molt preocupat, i més sabent que encara hauran de continuar mínim una setmana més en aquesta fase inicial, que l’únic que permet és que els propietaris dels vaixells puguin fer feines de rehabilitació de la seva nau, però sense moure’s de l’amarrador.

En canvi, «els ports són espais amplis a l’aire lliure i sense aglomeracions», segons declara el seu portaveu i si se’ls permetés alguna excepció, com les que avala la fase 1 de la desescalada, que ells anhelen, els vaixells podrien començar a fer sortides amb el nucli familiar, i es podria tornar a recuperar l’activitat econòmica amb l’aparcament, al Port de sitges hi transiten uns 60.000 vehicles i 600.000 persones anualment, o amb les terrasses dels catorze locals de restauració i cinc bars. L’ACPET declara que «la gent pot sortir a navegar sense posar en risc a ningú, ja que les persones que faran ús de l’embarcació ja hauran compartit, prèviament espais comuns».

El Port de Sitges disposa en l’actualitat de 742 amarradors amb una eslora màxima de 35 metres i un total de 615 vaixells. La instal·lació hauria d’estar funcionant a tot drap  i en canvi aquesta setmana s’han vist pocs usuaris que cuidaven la seva embarcació i que només desitgen sortir de port i gaudir de la immensitat del Mediterrani.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA