LOADING

Type to search

Actualitat

Entitats locals i ajuntaments concentren la mirada en el 8M

El Dia Internacional de la Dona torna amb actes reivindicatius i una atenció als estereotips amb un farcit programa d’actes a Sitges i Sant Pere de Ribes

El 8 de març, aquest dilluns, es commemora el Dia Internacional de la Dona. Una jornada històricament reivindicativa que aflora les desigualtats vigents en una societat que camina a l’empoderament de les dones i l’equitat social entre gèneres. Les entitats i els ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes han concentrat la mirada en el 8M, posant el focus en una realitat transversal, amb un programa en què les protagonistes són les dones en un paisatge viu i activista, en el passat i en el present.

La Covid-19 marca les propostes per aquest 8M. Caminades, propostes en línia i activitats culturals, amb totes les mesures sanitàries vigents. L’objectiu és visualitzar el contrast entre una societat que reclama i una societat proactiva. Per aquest motiu, moltes de les propostes estan dirigides a la interacció i al passat. Des de la proposta de l’exposició de Dones científiques –que presta atenció a noms propis, desconeguts per la majoria de la població i de gran incidència en l’evolució de la ciència, que no han tingut el merescut reconeixement col·lectiu– fins a les rutes a Sitges, per emplaçaments marcats per una mirada femenina i per grans sitgetanes no prou conegudes. Es tracta de la ruta que proposa l’Ajuntament de Sitges amb AGIS i la ruta Feminae, que organitza Sitges Gay Link, amb l’objectiu de visualitzar el paper de les dones lesbianes en l’àmbit local.

Caminar és avançar. L’Assemblea feminista No em toquis la tecla, proposa una caminada o bicicletada en lloc d’una concentració. Una manera de «tirar endavant, que farem en grups bombolla familiars, per reivindicar al carrer els drets de les dones i reclamar davant les injustícies vigents», declaren des del col·lectiu local, que aplega dones sitgetanes de totes les edats.  

L’Eco d’aquesta setmana presta especial atenció a la commemoració del 8M, amb notícies diverses repartides en totes les seccions del setmanari. El nou projecte audiovisual de la Regidoria de Drets Socials, la reivindicació d’un nomenclàtor més feminista o els prejudicis socials que fins i tot intentaven condicionar quin esport havien de fer els nens i quin les nenes en són tres exemples més. Podeu comprar L’Eco en paper als punts de venda habituals i també en format PDF a través de l’iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure