Sitges, 20 d'Abril de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 23:24 h

Entrevistes

“Estic meravellat del que faig a la meva edat i tinc una vida molt plena”

Comentaris/03/02/17 10:48
ENTREVISTA. Jordi Bassols dedica la gran part del seu temps de lleure a la tasca del voluntariat a la secció local de Càritas i a l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges.

Antonio Picón: “Més que vocacions policials falta sentit de servei públic”

Comentaris/26/08/16 13:49
ENTREVISTA / SANT PERE DE RIBES. “No es pot prejutjar la Policia Local d'ara pel comportament d'altres policies en temps passats”.

Sant Bartomeu té poder

Comentaris/26/08/16 13:37
FESTA MAJOR 2016. El reconeixement institucional marca una festa d’emotivitat, aglomeracions i participació.

DIRECTORS DELS PASTORETS JOVES 2013

Perfils Locals: Josep Van Gorkom i Martí Sàez

Comentaris/Joan Tutusaus/21/12/13 13:22

Aquesta diumenge al Prado hi haurà la primera de les tres representacions dels Pastorets a la carta que ha preparat enguany l’Associació Teatral els Pastorets de Sitges. A la carta, perquè hi haurà tres repartiments, i tres direccions. La del segon dia, per Sant Esteve a les 19h, seran els Pastorets Joves, i estaran dirigides per dos joves veterans de la sarsuela pastoril: en Josep Van Gorkom i en Martí Sàez.

VOLUNTARI A CÀRITES SITGES

Perfils Locals: Salvador Escofet

Comentaris/Joan Tutusaus/14/12/13 12:44

El Gran Recapte d’aliments del passat cap de setmana ha tornat a posar d’actualitat la tasca de les entitats que treballen des de la solidaritat per ajudar a qui ho necessita. A Sitges una de les més veteranes és Càrites, la tasca de la qual ens repassa en Salvador Escofet, el coordinador local de Càrites per aquest Gran Recapte.

AQÜICULTORS, VOLEN FER ESCUMÓS AL MAR DE SITGES

Perfils Locals: Antoni Puig i Jordi Carreras

Comentaris/Joan Tutusaus/06/12/13 12:26
L’Antoni Puig i en Jordi Carreras són els socis d’una empresa d’aqüicultura, Tempusmare, que estan embolicats en un projecte de fer envellir vi escumós sota el mar de Sitges. El projecte està avançat, pendent dels darrers permisos, per elaborar dos productes exclusius, Gran Reserva i Reserva, amb la idea de fer un producte més assequible amb el temps.

PROPIETÀRIA DE LA GALERIA ÀGORA 3 I DISTINCIÓ ESPECIAL DE L’AJUNTAMENT 2013

Perfils Locals: Àngels Andreu

Comentaris/Joan Tutusaus/30/11/13 13:40

La galerista Àngels Andreu ha estat enguany distingida amb un dels dos premis especials que atorga l’Ajuntament a la Nit de Premis Sitges –l’altre és per Lolita Vilalta-. Ubicada en una de les cantonades més boniques de Sitges, la galeria d’art Àgora 3 es va convertir en un referent des de que l’Àngels, al costat del seu marit, la varen obrir fa 42 anys per acollir als joves pintors que oferien la seva obra al passeig.

Perfils Locals: Ferran Guirro

Comentaris/23/11/13 13:58
El sitgetà Ferran Guirro ha format part de la selecció espanyola que va proclamar-se campiona del Món de pesca en el mundial del mes passat a Torremolinos. Ell i en Jaume Riambau formen part de l’elit d’un esport minoritari, però que els porta a conèixer litorals, peixos i mètodes de pesca d’arreu del món.
 

Arqueòleg del Consorci del Patrimoni de Sitges

Perfils Locals: Pere Izquierdo

Comentaris/Joan Tutusaus/16/11/13 13:05

La història antiga de Sitges ha entrat en una altra dimensió. Després de sentir parlar de Subur des de sempre, els científics ja dubtaven que fos Sitges. Un dubte que s’esvaeix arran de les darreres troballes, especialment de les fetes amb les obres dels museus. Un magnífic anell romà ha estat la joia de la corona, tal i com explica l’arqueòleg Pere Izquierdo, del Consorci del Patrimoni de Sitges.

 

Autor de “ELS OCELLS A SITGES”

Perfils Locals: Jesús Coines

Comentaris/Joan Tutusaus/09/11/13 12:59
El darrer quadern del Grup d’Estudis Sitgetans publica el treball d’un jove estudiant de criminologia, Jesús Coines, sota el títol “Els Ocells a Sitges, una guia d’identificació de vuitanta espècies”. Guardonat amb el premi Josep Carbonell i Gener, Coines ofereix elements per fer una petita i iniciàtica cerca ornitològica local alhora que permet conèixer i estimar millor, a través de les aus que l’habiten, el nostre entorn més immediat.