LOADING

Type to search

Actualitat Sin categoría

Esquerra guanya les eleccions generals amb més marge respecte el PSC però perdent suports

PPC i JxCat són els que més pugen, C’s el que més baixa i ECP qui menys varia els resultats en relació als comicis estatals del 28 d’abril

Sitges continua sent un reflex prou precís de la dinàmica electoral catalana. També en unes eleccions generals, on el comportament dels votants acostuma a variar respecte les convocatòries electorals al Parlament i a l’Ajuntament.

Igual que en el conjunt del país, ERC ha tornat a ser la força més votada i el PSC ha quedat en segona posició. Els republicans s’han deixat alguns suports pel camí (-2,27%), però els socialistes n’han perdut encara més (-2,89%) i això ha fet que el marge de la victòria sigui una mica més ampli.

També com a la resta de Catalunya, JxCat ha pujat fins al tercer lloc (+2,47%) després de superar ECP i C’s. Els comuns han quedat quarts i són els que experimenten menys canvis respecte les eleccions espanyoles del 28 d’abril (-0,33%). Per la seva part, el partit taronja també ha patit una sotragada important a Sitges i ha passat de ser la tercera força a la sisena, amb el descens més important de votants (-7,27%).

En sentit contrari, qui més puja és el PPC (+4,36), que se situa en cinquena posició i, també igual que en el global de Catalunya, es converteix en la primera força de la dreta espanyolista a la vila, per davant de C’s i de Vox. Precisament, aquest creixement ha anat en detriment de la formació ultradretana, que ha quedat setena amb un increment del 2,41%, per sota del que es podria preveure setmanes enrere.

En l’última posició dels partits majoritaris hi ha quedat la CUP, que ha duplicat els vots que va obtenir el Front Republicà en els comicis del passat 28 d’abril. Aquesta era la primera vegada que els cupaires es presentaven a unes eleccions estatals i han concentrat el 4,97% dels sufragis.

En clau territorial, la suma de vots independentistes a Sitges continua creixent, ni que sigui de manera ínfima, elecció rere elecció. Concretament, en aquesta ocasió, s’ha passat dels 5.783 del 28 d’abril als 5.797 del 10 de novembre, amb un augment percentual superior al 5%.

També pots veure