LOADING

Type to search

Actualitat

Glòria deixa grans pèrdues i desperfectes

L’avinguda del Vinyet ha patit importants desperfectes

Una setmana després del pas del temporal Glòria és el moment d’avaluar els danys ocasionats per la devastadora llevantada. La primera valoració dels desperfectes materials del temporal, feta per l’Ajuntament de Sitges, situa els danys en 1,7M d’€, una xifra que té en compte les afectacions a la xarxa viària, a les platges, a l’enllumenat públic i a les dependències municipals.

La xarxa viària i les platges són clarament les més perjudicades amb gairebé el 90% de les pèrdues econòmiques a la vila. Les àrees del municipi més afectades han estat la zona de Terramar i del Vinyet, amb més d’una cinquantena d’arbres caiguts; la plaça del Doctor Robert (davant del cementiri), en què van caure setze pins, o el passeig, on van caure sis palmeres.

El temporal va deixar ràfegues de vent de més de 100 km/h i més de 100 l/m2 acumulats. Les onades, d’entre quatre i cinc metres, van provocar enormes desperfectes a les platges. Segons els càlculs dels tècnics municipals, les platges de Sitges han perdut un total de 80.000 metres cúbics de sorra, quantificats en 450.000 euros, a més dels danys ocasionats a les dutxes, els rentapeus, i les rampes d’accés a les platges. Ara s’haurà de trobar la manera de portar sorra a les platges amb el menor impacte mediambiental. La força del vent i de l’aigua han afectat la xarxa elèctrica, tant a l’aèria com a la soterrada.