LOADING

Type to search

Actualitat

Guanyem apunta a l’entorn de Mònica Gallardo en difamacions a Twitter

Un dels tuits difamadors del compte La Tola de Sitges

Guanyem Sitges ha apuntat a l’entorn de la portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, d’estar darrere del compte de Twitter La Tola de Sitges, dedicat a publicar comentaris difamatoris i, fins i tot, possiblement calumniosos contra els membres de l’Equip de Govern i contra L’Eco de Sitges. El compte es va crear després de la formació del nou Govern municipal d’ERC, SGI i Guanyem i va operar fins el passat mes d’abril, sempre de manera anònima, fins que va ser hackejat i desactivat per un grup autoanomenat Anonymous Sitges.

Les acusacions de Guanyem Sitges es basen en aquesta desactivació del compte. El grup Anonymous Sitges va poder comprovar, un cop va entrar-hi, que el compte de correu d’accés a La Tola de Sitges era el de Viki Gallardo, germana de la portaveu de Junts per Sitges i membre d’aquesta formació. En les captures publicades pels mateixos hackers, indica que el compte La Tola de Sitges tenia missatges unidireccionals amb només dues persones reals: la mateixa Viki Gallardo i el periodista de TV3 Jaume Freixes, marit de la portaveu de JxS.

Guanyem Sitges apunta que “en les darreres setmanes hem rebut informació concisa sobre la metodologia seguida pel grup d’usuaris que ha destapat la identitat del compte. Hi hem accedit després que el compte fos hackejat i des del mateix s’anunciés amb una piulada que es compartiria el detall del procés seguit per destapar-ne la identitat a tothom que ho desitgés”. La mateixa informació ha estat enviada pel grup Anonymous Sitges a la redacció de L’Eco de Sitges.

El compte de La Tola de Sitges tenia com a objectiu principal carregar contra els partits de l’Equip de Govern i d’una manera molt clara contra ERC i Guanyem Sitges, amb comentaris despectius i insinuacions de tot mena, especialment des que van iniciar converses amb el PSC. En els seus tuits va acusar a la regidora de Drets Socials i Habitatge, Júlia Vigó, de “no fas bé la teva feina i el que fas és criticar als altres”. Al regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, li va dedicar, junt amb una imatge de Groucho Marx, “Es mejor estar callado y parecer tonto que hablar y despejar las dudas definitivamente”.

Però a més dels adversaris polítics, un dels objectius principals de La Tola de Sitges fins que va ser hackejat era L’Eco de Sitges i, especialment, el president del Consell d’Administració, Santi Terraza, amb comentaris constants als tuits del setmanari, fins que va ser blocat. Per exemple, el mateix dia que L’Eco va publicar un editorial crític respecte l’intent de moció de reprovació contra Aurora Carbonell que Mònica Gallardo va portar al Ple municipal, el compte va respondre de la següent manera: “Aquí tenim els que aspiraven a dirigir el NY Times i s’han quedat embrutant un diari local i el llegat de la família Soler. I així va tot”.

En el seu comunicat d’avui, Guanyem Sitges demana aclarir si Mònica Gallardo està darrere del compte i emplaça a Junts per Sitges a “deixar de seguir l’estratègia de la crispació i desmarcar-se del possible ús de perfils falsos”, que, segons diuen, embruten el debat polític. També demanen remar conjuntament “des de la discrepància per millorar la vida dels sitgetans i sitgetanes”.

Captura mostrada pels hackers sobre la desactivació del compte

Notícia relacionada:
Desapareixen dos perfils falsos de Twitter en l’òrbita de JxS (28 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)