LOADING

Type to search

Actualitat

Guanyem posa el focus en el programa

La confluència formada per la CUP, Sitges en Comú i MES reivindica els primers mesos del Govern municipal

Guanyem Sitges –la confluència formada per la CUP, Sitges en Comú i MES– reivindica els primers mesos del Govern municipal sorgit de les darreres eleccions com la base d’un horitzó dibuixat en bona part a partir de les seves propostes. Aquestes propostes es reflecteixen en el Pla d’Actuació Municipal (PAM), presentat pel Govern el desembre passat, que configura el full de ruta del Govern per als propers anys. Així ho han manifestat els dos regidors de la formació, Xavier Salmerón i Júlia Vigó, i el tercer membre de la candidatura, Javi Avendaño, en roda de premsa avui, en la que han passat comptes de l’experiència dels primers mesos de Guanyem en el Govern municipal, que comparteixen amb ERC i els independents d’SGI.

“Som minoria en un Govern en minoria i no podem aplicar el 100% del nostre programa”, han afirmat en relació a les propostes que plantegen en l’executiu, però s’han fet seva la gestió global i han situat com a referència el PAM, “que recull moltes propostes nostres”. “El programa és la nostra prioritat”, ha subratllat Vigó, mentre que Salmerón ha apuntat “que al Govern hi ha molt bona predisposició i voluntat positiva per buscar consensos”.

Els dos regidors de Guanyem –tots dos militants de la CUP– han valorat les contradiccions que implica ser al Govern, especialment les limitacions marcades per la burocràcia administrativa i els sostres de despesa “implantats per una llei estatal, que confiem que pugui canviar” amb el nou Govern de Madrid. Salmerón i Vigó han criticat que la maquinària municipal estava “mal organitzada i poc estructurada”, si bé han reivindicat “la il·lusió del personal per tirar endavant els projectes”. “Per exemple”, ha manifestat Salmerón, “no hi havia un departament de Participació Ciutadana, així es fa difícil activar polítiques en aquest àmbit”.

Els membres de Guanyem no han tancat la porta a una possible ampliació del Govern, tot i subratllar que el posicionament de la formació sorgiria del resultat d’una assemblea. Tant Salmerón com Vigó han indicat, però, que no han rebut cap proposta de cap altre partit per voler incorporar-se al Govern, que actualment està integrat per vuit dels 21 regidors del Ple.

L’Eco del proper divendres analitzarà les contradiccions manifestades avui pels dos regidors de Guanyem.