LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Guanyem Sitges, Construïm i Fem Poble sumen forces contra la llei que limita el marge dels ajuntaments

Júlia Vigó i Xavier Salmerón, en una image del passat gener a l’Ateneu Popular de Sitges

Les formacions de l’esquerra alternativa del Garraf han unit forces per demanar la derogació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), també coneguda com a Llei Montoro, que limita el marge de despesa dels ajuntaments. Guanyem Sitges i Construïm i Fem Poble (aquestes dues darreres de Sant Pere de Ribes) són les tres formacions locals que han firmat un document que presentaran als plens municipals dels ajuntaments de la comarca, per tal d’aconseguir el suport d’altres forces. El primer ple és el que avui celebra l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

La LRSAL es va aprovar el 2013, amb l’objectiu de racionalitzar la despesa i el funcionament dels ajuntaments i altres ens locals per aturar els excessos d’èpoques anteriors. A l’hora de la veritat, però, la nova llei va limitar el marge d’actuació d’aquestes administracions i va acabar reduint les polítiques socials, culturals o d’inversions, atorgant un paper desproporcionat a les figures dels interventors.

La moció elaborada per aquests grups demana la derogació de la LRSAL com a “mesura necessària per afrontar la nova crisi social i econòmica” derivada de la Covid-19. “Davant aquesta situació, caldrà que destinem recursos públics per tal de garantir les necessitats bàsiques d’una gran part de la població en habitatge, aliment, subministrament energètic, escolarització, treball, etc”.

A més de Guanyem Sitges, Construïm i Fem Poble, la moció està signada per Capgirem Vilanova (on hi ha la CUP), Som VNG i la CUP de Cubelles. A Sitges entrarà en el proper ple municipal de maig.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA