LOADING

Type to search

Eleccions Catalanes

Guanyem Sitges es desmarca de Guanyem Catalunya

Assemblea de Guanyem, Sitges, el passat mes de juny

Guanyem Sitges no donarà suport a cap de les llistes electorals que concorrin a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tampoc a la candidatura Guanyem Catalunya, impulsada per la CUP, de la qual s’ha desmarcat explícitament: “volem manifestar que Guanyem Sitges no ha participat en la seva creació, ja que no s’ha generat cap espai de debat ni de decisió on hàgim estat convidades a participar”.

Guanyem Sitges és una plataforma creada per a les eleccions municipal del 2019 per formacions de l’esquerra radical, que ara a les eleccions al Parlament concorren en tres llistes diferents. La CUP –que és la formació que aporta més militants a Guanyem– forma part de la candidatura Guanyem Catalunya, que encapçala l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté. Belén Salvadó, e la CUP de Sitges, participa en aquesta llista.

Per la seva part, Sitges en Comú –també integrats en Guanyem Sitges– donen suport a En Comú Podem, com també ho fa l’altra part dels Comuns que hi ha a Sitges i que tenen grup municipal propi (Comuns Verds Sitges). De fet, un representant de cadascun dels dos grups dels Comuns locals (Carme Gasulla i Javi Avendaño) concorren en la llista que encapçala Jèssica Albiach. I, per últim, el Moviment d’Esquerres (MES), també present a Guanyem Sitges, concorre amb Junts per Catalunya: l’exalcalde Jordi Serra, va a la llista de Laura Borràs.

Amb aquest amalgama de dispersió en tres llistes, Guanyem Sitges ha optat per no donar suport a cap de les candidatures al Parlament, com, de fet, ja va efectuar amb els eleccions generals del novembre del 2019. Guanyem –que té dos regidors a l’Ajuntament, que formen part de l’Equip de Govern– apunta que “mostrem la nostra disponibilitat per treballar, a mitjà termini, en articular projectes fonamentats en un treball en profunditat, on es generin debats oberts al major nombre possible de candidatures i organitzacions polítiques transformadores i a tota la ciutadania”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure