LOADING

Type to search

Esports

‘‘Hem de ser solidaris i aportar el nostre granet de sorra”

Alfonso Lügstenmann, pare de la Candela, la nena de cinc anys de Sitges afectada amb PKU, és el promotor de la cursa Corre per ells, juntament amb la seva dona Charo Sánchez Cancio, que enguany celebrarà la sisena edició. 

La cursa solidària, que se celebra sempre a finals de maig en un ambient familiar i festiu, enguany destina els diners recaptats al desenvolupament dels biosensors per monitorar cada dia els pacients amb PKU.

Com neix la idea de fer la cursa Corre per ells?
P
erquè és alguna cosa que ho pots convertir en molt popular. Jo venia de fer molt d’esport i em veia totalment capaç per la meva experiència. Charo i jo teníem clar que havíem de fer alguna cosa per Candela i que no ens podíem quedar en el sofà. Fa cinc anys hi havia un boom espectacular i veia clar que podíem mobilitzar a molta gent.

Algun moment vas pensar ‘on m’he ficat’?
Quan ja em vaig posar en la part més important, al cap de dos mesos o dos mesos i mig, vaig pensar: «Jo no podré amb tot això». Tenia dues opcions, tirar la tovallola i decebre a molta gent, o seguir cap endavant. Venia amb una fulla en blanc, amb un discurs que em sortia des del cor, i hi havia gent que hi havia confiant en nosaltres i no els podia decebre.

Una de les imatges icòniques de la cursa és la increïble marea taronja corrent pel passeig  marítim de Sitges, per què aquest canvi de color? 
B
é, cal evolucionar. Li has d’oferir alguna cosa també al públic i al corredor. Crec que cal evolucionar la samarreta encara que ens costi més diners però jo crec que el retorn el tindrem. I llavors estem parlant d’una marea taronja. Una marea. El mar blau. I no hem abandonat el taronja. La combinació té sentit.

A què destinareu enguany els diners recaptats?
Al desenvolupament del biosensor que per permeti monitorar diàriament els pacients amb PKU. Amb el biosensor podríem tenir molt més controlada l’alimentació de la Candela. La nostra angoixa són els pics que mostren les anàlisis. Tenir controlats els valors cada dia permetria poder ajustar la seva dieta per no alterar els valors.

Alguna reflexió final per animar a la gent a apuntar-se?
Aquest any, en la sortida hi haurà una novetat que serà molt bonica i molt emocionant. Que les samarretes que hem fet tenen un concepte que és la marea taronja, mai millor dit. A més són de molt bona qualitat. Jo crec que hem de ser solidaris, hem d’aportar el nostre granet de sorra. Són només 12 euros. Portem quatre anys sense augmentar ni un sol euro i a nosaltres cada any ens costa més, però fem un esforç perquè sabem que és una cosa familiar i vénen tres o quatre membres de la mateixa família i ja paguen uns 40 euros. 

L’ambient que hi ha és diferent del de les altres curses…
Per això fem aquest esforç per a no augmentar el preu i que pugui venir el màxim nombre possible de persones. L’ambient que hi ha és molt lúdic, familiar i festiu. Apunteu-vos-hi!