LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Hotels de Sitges obren les portes a la solidaritat

Arribada dels residents de Sant Camil a l’Hotel Melià, el 25 de març

El tancament d’hotels ofereix una imatge insòlita –i catastròfica, econòmicament– a Sitges. Però diversos propietaris o companyies que gestionen aquests establiments han mostra bona cara al mal temps i han optat per cedir les seves instal·lacions a iniciatives solidàries arran la crisi del coronavirus. Són els casos, entre d’altres, del Meliá, Sunway, Subur, Kalma o Càmping El Garrofer.

El Meliá va tancar poc després del confinament per primera vegada en la seva història, des que va obrir el 1992. Però una setmana després obria les portes als avis de la residència de l’Hospital de Sant Camil, que s’hi han instal·lat durant un temps encara indeterminat. Es tracta de 40 persones, que han deixat la residència per un doble motiu: d’una banda, sortir d’un hospital avui centrat en el coronavirus (i, per tant, treure’ls com a perfils de màxim risc) i, per una altra, aprofitar les habitacions que han deixat per acollir més malalts.Però també hi ha hagut altres mesures solidàries dels hotels locals. El Sunway ha cedit dues habitacions quàdruples durant un any al Clínic de Barcelona per a que les ocupin, rotatòriament, personal sanitari d’aquest hospital per passar estones de vacances o descans, especialment quan es redueixi la crisi sanitària. Per la seva part, l’hotel Kalma ha fet una donació de bates mèdiques a Sant Camil. El Grup M.A., al seu torn, ha cedit l’Hotel Subur a l’Ajuntament i el Departament de Salut de la Generalitat per a necessitats sanitàries, igual que ha fet el Càmping el Garrofer amb les seves instal·lacions.

Altres dos hotels locals també participen en iniciatives solidàries, tot i que en aquests casos, amb les aportacions (parcials) dels ajuntaments. Són l’hotel de Sitges (a Sant Pere de Ribes); que acull personal sanitari de Sant Camil que viu lluny del centre, i un petit hotel del centre de Sitges, que acull una desena de sense sostre.

A L’Eco d’aquesta setmana, us detallem aquestes iniciatives i també us expliquem com la Covid-19 està afectant els sectors econòmics de Sitges i de Ribes, com el turisme, el comerç, la construcció, l’agricultura o la pesca.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA