LOADING

Type to search

Actualitat

Junts per Sitges i regidors del Govern s’increpen a les xarxes per la participació de Mònica Gallardo en una reunió d’alcaldesses

“En una reunió extraordinària del Consell d’Alcaldesses del Garraf hem analitzat la proposta de la Generalitat perquè la comarca passi a la fase 1 del desconfinament. Ara toca esperar la decisió de l’Estat i aclarir tots els dubtes d’aquest nou escenari”. Aquest tuit de Junts per Sitges amb una imatge on apareixien les alcaldesses de Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles, Olivella, una tècnica del Consell Comarcal i la regidora de l’oposició Mònica Gallardo va encendre les xarxes ahir. El tuit feia referència a la reunió d’alcaldesses del Garraf, que es va celebrar via telemàtica ahir mateix, i a la qual també es va apuntar Gallardo, en tant que consellera del Consell Comarcal. També hi participava la gerent d’aquest organisme, Mila Arcarons.

La singular redacció del tuit de JxS –en què no informava a condició de què hi participava Gallardo en la reunió– va originar reaccions diverses de membres els partits del Govern municipal (ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges). Hi van intervenir els regidors David Martínez i Xavier Salmerón i la regidora Júlia Vigó.

El fil va generar una discusió que per la banda dels membres dels partits del Govern va agafar un to irònic, mentre que pel cantó de Junts per Sitges –el compte propi i un (altre) trol proper a la regidora– va prendre un caire de crítica i acusació.

La reunió telemàtica va aplegar les alcaldesses de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; Cubelles, Rosa Fonoll; Canyelles, Rosa Huguet, i Olivella, Marta Verdejo, a més de Gallardo i Arcarons. No hi eren ni l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (que va apuntar que tenia altres compromisos), ni la de Vilanova, Olga Arnau.

De fet, no és la primera reunió del Consell d’Alcaldesses a la que assisteix Gallardo. El reglament del Consell Comarcal especifica en el seu article 381 que “el Consell d’Alcaldies del Garraf està integrat per les persones titulars de les alcaldies de la comarca, com també per la persona titular de la presidència del Consell Comarcal del Garraf. Circumstancialment, els membres del Consell d’Alcaldies podran delegar la seva assistència a les reunions en una altra persona electa de la seva corporació”. El reglament no especifica que pugui participar un conseller del Consell Comarcal que no sigui el president (o presidenta). El pacte entre JxS i el PSC preveu que la presidenta del Consell Comarcal, que ara ocupa Abigail Garrido, passi a Mònica Gallardo, el juny del 2021.

Veieu el tuit de Junts per Sitges
Veieu la reacció de tuits

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA