LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Junts per Sitges proposa una línia de crèdits de 10 milions d’euros per a PIMES i autònoms

Mònica Gallardo i rafel Font, avui a la roda de premsa

Avui, 20 de maig, es compleixen 28 anys de la primera Copa d’Europa del Barça. Una de les frases més cèlebres del seu entrenador, Johan Cruijff, és que els diners havien d’estar al camp –en forma de bons jugadors– i no al banc. Junts per Sitges ha aprofitat l’efemèride barcelonista per a readaptar la cita a un “els diners han d’estar al carrer –en forma de bons ajuts– i no a la caixa de l’Ajuntament”. El titular mediàtic és l’avantsala de la nova proposta d’àmbit econòmic que els juntistes presentaran al proper Ple municipal: una línia de crèdits i microcrèdits per a autònoms, emprenedors i PIMES de la vila.

La iniciativa ja estava inclosa en el paquet de mesures genèriques contra la Covid-19 que Junts per Sitges va lliurar, el passat 1 d’abril, al govern municipal. En aquell moment, però, des de l’executiu sitgetà hi van veure complicacions procedimentals per a poder tirar-la endavant. Ara, després de consultar-ho amb “especialistes en finançament municipal” i de tenir l’aval fins i tot del Banc d’Espanya, els de Mònica Gallardo tornen a insistir amb la seva proposta.

En aquest cas, es tractaria d’un total de 10 milions d’euros per a aportar liquiditat al teixit econòmica local. Uns diners que sortirien del Capítol 8 del pressupost municipal i, per tant, que no tindrien afectació en la darrerament tant comentada regla de la despesa, a la qual estan sotmesos els ajuntaments de tot l’Estat. La intenció, de fet, és “aprofitar els recursos propis del consistori, amb superàvit, sense generar cap tipus d’endeutament”.

Els crèdits i microcrèdits serien a interès zero i es dividirien en dues línies de 5 milions d’euros cadascuna: una per a autònoms i emprenedors i una altra per a PIMES. Ambdues opcions exigirien una sèrie de requisits per part dels demandants, entre els quals mantenir l’activitat econòmica i garantir els llocs de treball.

Junts per Sitges reconeix que la majoria d’actuacions executades pel govern municipal per a combatre les conseqüències de la pandèmia del coronavirus estan sent “positives” i reitera que manté la “mà estesa” per a col·laborar-hi. Ara bé, també reclama que l’executiu d’Aurora Carbonell “activi tots els recursos que té al seu abast en el període més curt de temps possible” per tal d’iniciar la recuperació de l’activitat econòmica i també de la social i la cultural.

Junt amb aquesta nova línia de crèdits, en la sessió plenària de la setmana vinent, la formació juntista també demanarà que l’Ajuntament suprimeixi la taxa d’ocupació de la via pública durant aquest estiu, que es promogui la celebració d’actes oficials en sales de reunions dels hotels de Sitges, que es faciliti la instal·lació d’espais de restauració al Passeig d’acord amb el projecte presentat pel Gremi d’Hostaleria, que les guinguetes de les platges puguin estar obertes fins al 31 de desembre i que es prioritzi la contractació de grups locals en els actes culturals. A més, també sol·licitarà al govern municipal que reconsideri la seva negativa a no ampliar les activitats d’estiu per a infants durant tot el període no lectiu.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA