LOADING

Type to search

Actualitat

L’Associació de Platges celebra l’assemblea en un ambient crispat

Manel Martínez, president de l’Associació, dirigint-se a l’assemblea

L’Associació de Platges de Sitges va celebrar, ahir al vespre a l’hotel Sunway, l’assemblea prèvia a l’inici de temporada en un clima crispat i amb els concessionaris decebuts i emprenyats amb el Govern de l’Ajuntament., per la decisió del Ple de desestimar l’ús de la draga aquest estiu. S’acaba el mes de febrer i ja s’albira la primavera i la Setmana Santa. Això significa que la temporada de platges és a tocar i els empresaris de la platja –a l’assemblea hi havia una quarantena de socis– volen una solució urgent: la pèrdua de sorra a bona part de les platges del municipi és una realitat i estan alarmats perquè veuen com la temporada es presenta tan dolenta com la del 2020.

En el Ple de dimecres, la portaveu del partit, Mònica Gallardo, va exposar “que la situació en què es troba el sector turístic és crítica. L’Ajuntament ha de sol·licitar una aportació de sorra a les platges de cara a la temporada d’estiu, ja que hi ha moltes famílies que en depenen i és un dels reclams turístics de la vila, mentre es continua treballant en una solució a llarg termini”.  L’Equip de Govern en bloc va rebutjar la moció de Junts, tot i que l’alcaldessa, Aurora Carbonell, va afirmar que “hi haurà sorra a les platges, aportada amb mètodes més sostenibles”.

Els partits del Govern no s’oposaran al trasllat de sorra, sinó que es faci amb la draga. Sobre la taula hi ha diverses opcions per traslladar la sorra per via terrestres. En traurien d’aquelles platges on hi ha sorra en abundància i la dipositarien a aquelles que en manca, que són les mateixes de cada any: Sant Sebastià, la Bassa Rodona, l’Estanyol i la Riera Xica.

Els concessionaris es mostren escèptics i la setmana vinent està previst que l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors Luismi García i Guillem Escolà es reuniran amb els responsables del Gremi d’Hostaleria, l’Associació de Platges i Sitges Comerç per abordar la situació de les platges. Aquestes tres entitats –que representen els sectors econòmics de la vila– defensen el trasllat de sorra via draga, especialment en un any de crisi com l’actual.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure