LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La Covid-19 no frena el constant increment del preu del lloguer

La plaça Sant Joan en una imatge d’arxiu

El drama social i econòmic que ha portat el coronavirus no s’ha fet notar en el desproporcionat preu del lloguer a Sitges. En el darrer mes, tot i la paràlisi de la Covid-19, els lloguers a Sitges fins i tot han pujat. Es tracta d’un augment d’un 1,40 per cent, poc rellevant en termes econòmics, però significatiu en la radiografia del complicat mapa de l’habitatge local.

L’aturada del mercat no ha provocat l’esperada reducció de preus ni un increment de l’oferta. En canvi, Josep Ferré, gerent i propietari de Fincas La Clau, assenyala que s’ha produït un augment de la demanda lligada també al confinament i l’evidencia en moltes llars de mancances. L’escassa oferta és el principal factor de l’increment sostingut del preu en els darrers cinc anys.

El preu del lloguer pel metre quadrat a Sitges és actualment 13,3 euros i a Ribes 9,2 euros. Es tracta d’un 1,40 per cent més que en el moment de començar la crisi i un 5,80 per cent més que fa tot just un any. Sant Sebastià i Aiguadolç és la zona amb el preu més elevat, seguida de Can Pei.

A L’Eco d’aquesta setmana us detallem els preus de cada barri i sector de Sitges, així com l’evolució registrada en els últims nou anys. També us detallem els ajuts pel lloguer que aporten els ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes arran la crisi de la Covid-19 i quins resquits es necessiten per sol·licitar-los. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA