LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La demanda del banc d’aliments es duplica

Un grup de voluntaris de Caritas fent tasques durant la pandèmia

La crisi econòmica, derivada de l’aturada de l’activitat per fer front a la Covid-19, ha duplicat la demanda del banc d’aliments. Les entitats locals com Càritas i Creu Roja, amb derivacions de Serveis Socials, atenen cada setmana noves famílies amb necessitats. Les campanyes de captació de fons per incrementar el banc d’aliments i les ajudes d’urgència social continuen obertes. A més, gràcies als voluntaris i diferents empreses locals, les entitats afronten tota la demanda.

A les famílies vulnerables s’han afegit noves realitats. Persones en situació d’atur temporal del sector turístic, artistes i altres persones que han perdut la feina en sectors, fins ara menys vulnerables a la desocupació.

A Catalunya la xifra s’ha triplicat. Sitges i Ribes, de moment han duplicat una situació, que podria ser de més llarga durada en molts casos i que obliga a incrementar els esforços i els pressupostos destinats a les ajudes socials més bàsiques.

Des de l’inici de la pandèmia i l’aturada de l’activitat econòmica es va detectar un increment de la demanda d’ajudes puntuals. Dos mesos després, la demanda ja no és puntual sinó de més llarg termini.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA