LOADING

Type to search

Ribes

La desapareguda dilluns passat a Ribes es troba en bon estat de salut a casa d’uns familiars seus a Portugal

La televisió portuguesa TVI24 cita fonts policials per a relacionar el cas amb la seva antiga parella sentimental, que ha estat detinguda, mentre que els Mossos d’Esquadra no descarten cap hipòtesi

Margarida Simoes, la noia portuguesa de 24 anys que va desaparèixer aquest dilluns a Sant Pere de Ribes, ha estat trobada amb vida i en bon estat de salut al seu país natal. La jove es troba ara fora de perill a la localitat de Seixal, prop de Lisboa, a casa d’uns familiars. L’última vegada que se l’havia vist va ser el mateix dilluns de la seva desaparició, el 19 d’agost, cap a última hora del vespre, pels voltants del Castell de Ribes. Unes hores més tard, el seu mòbil deixaria de donar senyal i, des d’aleshores, se n’havia perdut completament el rastre.

Segons la televisió portuguesa TVI24, la noia hauria estat víctima, presumptament, d’un nou episodi de violència masclista a càrrec de la seva exparella, que l’hauria segrestada aquests darrers tres dies en un garatge de la seva propietat a Portugal. Es desconeix si va ser ella qui va decidir tornar per compte propi cap al seu país o si va ser ell qui va localitzar-la quan estava a Ribes i la va forçar a fer-ho. En qualsevol cas, el mitjà portuguès només apunta que la cerca de Margarida Simoes va finalitzar aquest dimecres al vespre amb l’assaltament a l’immoble on estava segrestada i la posterior detenció del seu antic company sentimental, que ja ha passat a disposició judicial.

Les fonts policials consultades per TVI24 afirmen que va ser la mateixa noia qui, dimecres a la tarda, va poder fugir del lloc on estava retinguda per a demanar socors als veïns. El mitjà afirma que la jove hauria pogut patir agressions durant el segrest i que hauria estat captiva “sense roba i sota amenaces de mort”. De fet, en els primers missatges d’ajuda difosos via WhatsApp per l’entorn de la seva família ribetana, ja s’indicava que Margarida Simoes havia decidit traslladar-se aquest juliol fins al domicili d’uns tiets seus a Ribes precisament per a distanciar-se del detingut, contra el qual ja havia interposat una denúncia per maltractament i assetjament.

Des de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, que són els que han coordinat tot l’operatiu de recerca, “ni confirmen ni desmenteixen” cap de les informacions que arriben des de Portugal perquè “la investigació encara està en curs”. Ara mateix, la policia catalana no descarta “cap hipòtesi”, incloent que tot plegat estigui relacionat, com s’apunta des de TVI24, amb la seva antiga relació sentimental.