LOADING

Type to search

Festa Major Festes

La Festa Major arriba amb timidesa i amb un crit al seny

La Comissió, amb l’alcaldessa i regidors, durant l’acte de presentació del cartell

Jose Rentero, artista plàstic, conegut pels seus treballs com a creador de nombrosos elements del vestuari i de l’imaginari festiu popular i sobretot com a artífex de les carrosses del Casino Prado Suburense, ha estat l’encarregat de fer el cartell de la Festa Major 2020. Un encàrrec que va rebre en el mes de febrer, quan encara tot havia de passar com estava previst.

La Covid-19 ha marcat tot el calendari festiu local des del mes de març. I l’estrenada Comissió de Festa Major ha tingut, com va succeir amb el Corpus, la doble tasca de frenar els plans previstos i originar un nou escenari per a la celebració.

Els actes, presentats ahir dijous a la tarda al Centre Cultural Miramar, s’han limitat a la retransmissió d’un convit, que substitueix el Pregó i que anirà a càrrec de l’Alcaldessa; els morterets secrets; l’Ofici, amb ofrena per part d’una representació de personal sanitari i uns inaudits versos sonors de les colles de diables a través de Ràdio Maricel. Significatiu paper pren el Concurs de Balcons amb un farcit conjunt de premis en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i el Mercat de Sitges.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, apunta a una Festa Major amb timidesa, per totes les precaucions i totes les mesures de seguretat pertinents. “Són temps difícils de pair”. El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez demana seny. I el consell d’Agustí Marcet, president de la Comissió, és contundent: “no oblidem ser feliços i responsables”.

El programa, dissenyat per Eduard Sentís i Xavi Huete, porta el lema Viu-la amb els teus i recull simbòliques imatges d’espais emblemàtics de les 36 hores, enguany buits i amb diversos bars que s’han sumat a la responsabilitat i tancaran per Festa Major. La distribució del programa es farà a partir del divendres 14 d’agost amb L’Eco.

Notícia relacionada:
La Festa Major viurà els morterets en secret i versos enregistrats (3 d’agost de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)