Sitges, 24 de Març de 2019 twitter.com/lecodesitges facebook.com/lecodesitges 04:12 h

La Festa Major de Sant Pau ja és Patrimoni Festiu de Catalunya

El reconeixement culmina dos anys de feina i és el primer pas per a aconseguir la catalogació de Festa Patrimonial d’Interès Nacional

18/01/2019 09:020 comentaris
 
La Festa Major de Sant Pau ha estat inclosa per la Generalitat dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. L’obtenció de la catalogació es va començar a gestar en la passada legislatura i s’ha culminat ara després de més de dos anys de tràmits. La documentació lliurada posa en valor la importància festiva de la celebració i fa una menció especial a la Baixada de Sant Pau.
 
L’anunci del nou reconeixement s’ha fet públic dissabte passat en el marc de la presentació de la Festa Major de Sant Pau 2019, en la qual també s’ha presentat a la ciutadania la rehabilitació integral que s’ha fet a l’entorn de l’ermita. El regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya, ha destacat la col·laboració dels diferents agents que han contribuït a assolir aquest reconeixement. En concret, ha subratllat l’esforç de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que està elaborant el Catàleg de Patrimoni Immaterial seguint les premisses de la Unesco, i de l’historiador local Pere Coll i Milà, un dels que més ha estudiat els balls populars ribetans. Coll és l’autor de la separata La Baixada de Sant Pau. Apunts històrics (2012), que ha servit per a recolzar la petició feta per l’Ajuntament davant la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme, l’ens de la Generalitat encarregat d’atorgar aquest tipus de distincions.
 
Podran llegir la notícia completa a les pàgines de L’Eco ja disponible al teu punt de venda
 
Podran llegir la notícia completa a l’edició digital
 
0comentaris