LOADING

Type to search

Cultura

La Fundació Stämpfli regula la seva col·laboració amb l’Ajuntament i els Museus

Pere Stämpfli, Aurora Carbonell i Pere Izquierdo, durant la signatura

L’Ajuntament de Sitges, el Consoci del Patrimoni de Sitges i la Fundació Stämpfli han segellat la seva col·laboració en un conveni de set pàgines signat aquesta tarda pels seus màxims responsables, Aurora Carbonell, Pere Izquierdo i Pere Stämpfli a la sala 1 del mateix centre, just davant del monumental pneumàtic d’Stämpfli Town & Country núm. 2 (1972). El conveni certifica la cooperació mútua entre les tres organitzacions i aporta suport a la tasca de la Fundació com a seu d’una de les col·leccions d’art contemporani més rellevants del país.

El nou conveni actualitza l’anterior col·laboració entre l’Ajuntament i la mateixa Fundació, que data del 2008, quan encara faltaven tres anys per a l’obertura de les instal·lacions del Mercat del Peix. El document signat avui detalla que “l’Ajuntament i el Consorci tenen interès en integrar els espaís expositius i col·leccions de la Fundació Stämpfli en el discurs dels Museus de Sitges, que en surten clarament beneficiats i consideren convenient establir una unitat en la gestió cultural i patrimonial”.

Amb el conveni, el Consorci assumeix la gestió de les sales, espais expositius i obres propietat de la Fundació Stämpfli, “amb la finalitat d’incrementar la seva oferta museística”. El mateix Consorci es fa càrrec, a través del seu personal, de la gestió diària i els horaris d’obertura. El conveni va ser aprovat pel Ple municipal el passat mes de maig, després de mesos de diferents i feixugues gestions amb els departaments administratius de la Diputació de Barcelona.

La Fundació Stämpfli tornarà a obrir aquest cap de setmana, després d’haver-hi estat tres mesos i mig tancada per les mesures de confinament. Des de la seva ampliació, fa un any i mig, la Fundació disposa de sis sales, que presenten una àmplia mostra de la seva col·lecció. Després de la signatura del conveni, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, junt amb el regidor de Cultura, Xavier Salmerón, han efectuatr una visita guiada, amb les explicacions del mateix Pere Stämpfli i del professor Ferran Martínez Sancho.

Ahir diumenge va tornar a obrir el Palau de Maricel –també gestionat pel Consorci del Patrimoni– per a visites guiades. El Cau Ferrat i el Museu de Maricel ja fa tres setmanes que són oberts. Fins a mitjans de juliol, només obren de dimarts a diumenge de 10 a 14h.

Pere Stämpfli explicant les obres de la Sala C de la Fundacióa Aurora Carbonell i Xavier Salmerón

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)