LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

La Generalitat dóna llum verda a la reconversió de l’Autòdrom de Terramar

El vistiplau definitiu permetrà iniciar les obres i reobrir l’històric circuit ribetà a principis de l’any vinent

L’Autòdrom de Terramar tornarà a obrir les seves portes gairebé un segle després de la seva inauguració (1923). La Comissió d’Urbanisme de la Generalitat ha donat el vistiplau definitiu perquè l’històric circuit ribetà, un dels primers de tot el món, es reconverteixi en un centre d’esdeveniments eqüestres i del món del motor. El projecte de remodelació està impulsat per l’empresa francesa GrandPrix i contempla la construcció d’una zona hotelera amb capacitat per a 150 places que es distribuirà en petites vil·les i edificis que es volen integrar de manera harmoniosa en l’entorn natural.

Precisament, aquest ha sigut un dels punts més qüestionats pels detractors del projecte. Partits polítics de Sant Pere de Ribes i Sitges, entitats ecologistes del territori i, especialment, els veïns de Rocamar ja van expressar les seves inquietuds en forma d’al·legacions durant el període d’exposició pública del projecte, en el qual també hi van participar experts en ciències ambientals i diversos organismes públics, i algunes d’elles han acabat sent assumides per l’empresa promotora després de l’acord assolit amb el govern ribetà.

Amb tot, la reformulació de l’Autòdrom preveu la plantació de més de 700 arbres d’una trentena d’espècies autòctones, l’ampliació del sòl agrícola en un 50%, un nou pla de rehabilitació per a la riera de Ribes, la destinació d’una hectàrea a un hort ecològic i el desenvolupament d’iniciatives per a protegir la biodiversitat, com ara la introducció de ruscos, caixes niu, refugis per a llangardaixos i hotels d’insectes. El projecte, valorat en prop de 25 milions d’euros, espera generar més de 200 llocs de treball i estar en funcionament a principis de l’any vinent.

L’Eco ha anat seguint l’evolució del projecte des del seu començament. Tots els detalls de la rehabilitació i les opinions dels diferents agents del territori, a l’edició en paper d’aquest proper divendres. Podreu trobar el diari als punts de venda habituals i també podeu adquirir-lo a través de la plataforma digital iQuiosc. Tots els lectors que ara es facin subscriptors també podran rebre’l, si així ho desitgen, al seu domicili particular.