LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

La Generalitat rectifica i sol·licita que Sitges i Ribes passin a la fase 1

El Camí Capellans, avui dijous a les 14 hores

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha rectificat i finalment farà algunes excepcions en la sol·licitud de desescalada que presentarà al Govern de l’Estat. Entre aquestes excepcions se situa la comarca del Garraf, que si Madrid no impedeix, passarà a la fase 1, a partir del pròxim dilluns.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat aquest migdia les excepcions per al Garraf, l’Alt Penedès i el Montseny sud, que s’afegiran a Girona, Lleida i Catalunya Central, que la Generalitat també pretén que canviïn a fase 1. Les comarques de Tarragona i la zona del Pirineu Oest i Aran ja van accedir-hi dilluns passat.

El Govern ha pres aquesta decisió veient que les xifres sobre la incidència de casos i la taxa de transmissibilitat al Garraf eren més baixes que la mitjana de la Regió Barcelona Sud, en la qual està integrada la comarca, junt amb l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i alguns municipis del sud del Barcelonès. Tota aquesta regió té unes xifres elevades, provocades sobretot per les poblacions metropolitanes.

En l’última setmana, al Garraf hi ha hagut 7 casos nous per cada 10.000 habitants, la meitat que l’àrea metropolitana de Barcelona, que en són 14. A l’Hospital de Sant Camil, per exemple, fa una setmana que no hi ha defuncions i els ingressats per Covid-19 han disminuït un 90 per cent

Amb el canvi de fase es permetran diverses activitats i augmentarà la vida al carrer: les terrasses dels bars podran obrir amb un aforament màxim del 50 per cent; es podrà entrar als comerços sense tenir cita prèvia; els hotels podran tornar a obrir amb severes restriccions; es permetrà la mobilitat de persones per tota la comarca (fins ara no es podia canviar de municipi), es podrà navegar dins les aigües del municipi i els ports podran tornar a obrir.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha celebrat el canvi de criteri de la Generalitat i ha agraït a la consellera Alba Vergés la nova decisió. L’Ajuntament va demanar ahir a Salut que considerés Sitges i el Garraf en base a les dades pròpies.

La Generalitat enviarà aquesta nova proposta al Ministeri de Sanitat, amb el català Salvador Illa al capdavant, que, entre demà divendres i dissabte, prendrà la decisió definitiva.

Notícies relacionades:
Cap defunció a Sant Camil en una setmana (14 de maig de 2020)
Igualada accedeix a la fase 1; Sitges es queda a la 0 (13 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA