LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La inclusió de Sitges i Ribes en la regió sanitària metropolitana irrita el territori

Les dades de Sitges són notablement millors que les del conjunt del país i, especialment, de la província de Barcelona

La platja de la Ribera, dilluns passat

La decisió de la Generalitat d’aplicar la desescalada per regions sanitàries ha generat reaccions contràries a Sitges i al conjunt del Penedès en veure’s afectades per una dades de contagis excessivament altes que no són pròpies del territori, sinó de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tant Sitges com Sant Pere de Ribes no podran accedir a la fase 1 dilluns vinent per formar part de la Regió Sanitària Barcelona Sud, juntament al Baix Llobregat i les poblacions del sud del Barcelonès (com l’Hospitalet de Llobregat), a més de la resta del Garraf i Alt Penedès i, fins i tot, alguna població del Baix Penedès (com Cunit).

Les dades de Sitges són notablement millors que les del conjunt del país i, especialment, de la província de Barcelona. Però, en canvi, la seva inclusió en la Regió Sanitària de Barcelona Sud l’ha penalitzat i ha suposarà un retard en l’obertura d’alguns negocis. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha apuntat en una entrevista a la Cadena SER que “estem a mig camí perquè no tenim l’aspecte dels àmbits rurals però no som un Barcelona, si miren per un criteri estrictament sanitari, Sitges podria entrar a la fase 1”.

També s’ha expressat en aquesta línia el delegat del Govern al Penedès i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha enviat una carta al president de la Generalitat, Quin Torra, i a la consellera de Salut, Alba Vergès, per a que diferenciïn el Garraf i l’Alt Penedès del Baix Llobregat i part del Barcelonès: “és evident que la propagació i incidència de la covid-19 en la zona de l’Alt Penedès i del Garraf-Cunit és diferent”.

En termes més durs s’ha expressat la Federació d’Empreses del Gran Penedès (FEGP), que aplega un miler de firmes de les tres comarques penedesenques. “Ens sorprèn i estem en total desacord amb la proposta de desconfinament plantejada”, ha indicat la FEGP, que reclama que l’Alt Penedès i el Garraf puguin avançar a la fase 1, diferenciant-les del Baix Llobregat i el Barcelonès Sud. La patronal sosté que les dades sanitàries avalen la necessitat d’un tracte diferent.

A Sitges hi ha 5,02 positius per cada 1.000 habitants (a Sant Pere de Ribes són 6,09), mentre que el conjunt de Catalunya són 7,68 i a la província de Barcelona, 8,71. En termes comarcals, la taxa global de contagis al Garraf és del 0,44 per cent i a l’Alt Penedès del 0,53 per cent. En canvi, al Baix Llobregat és del 0,76 per cent i al Barcelonès de l’1 per cent.

Notícia relacionada
La desescalada trigarà més a Sitges i a Ribes

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA

També pots veure