LOADING

Type to search

Cultura

La Jove de Sitges torna a descarregar el 4de8

El 4de8 torna a ser sitgetà. La Colla Jove de Castellers de Sitges va descarregar ahir el carro gros durant la vint-i-setena Diada de la Colla. Es tracta del novè 4de8 descarregat (més tres carregats) en la història de la colla, des que el 2006 en va assolir el primer.

El 4de8 havia esdevingut el gran objectiu de la colla en aquest tram final de temporada. Tot i no haver pogut mantenir la torre de 7 recuperada la temporada passada, els responsables tècnics van apostar pel castell sostre de la colla. En les últimes setmanes, van intensificar les proves fins al punt de fer el 4de7 net (és a dir, l’estructura sencera amb el segons a terra) en cada assaig i alçar el castell sencer fins a dosos en quatre ocasions en els dos últims assaigs.

Amb un tronc rejovenit i amb diversos castellers de nova fornada, l’aposta va donar resultat i ahir el 4de8 es va poder descarregar entre l’alegria de la colla i l’afició sitgetana. A més del carro gros, la Jove va descarregar el 5de7 i va deixar el 7de7 en coronat. Els de la camisa de color vi encara tenen una actuació més aquesta setmana: serà diumenge vint a la Diada dels Xicots de Vilafranca.

La Jove va compartir plaça ahir amb els Castellers de Vilafranca (que van fer el 3de9f, el 4de9f i el 10de8), els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida.

També pots veure