LOADING

Type to search

Actualitat

La Malvasia protagonitza el festival gastronòmic de La Llotja

La Malvasia de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges adquireix enguany un protagonisme especial en el programa de La Llotja, el festival impulsat per Node Garraf centrat en la producció, la cuina i la gastronomia de la comarca. La Llotja proposa proposa vint activitats, que van de les experiències gastronòmiques als tastos de vins, passant pels maridatges, les presentacions o les visites als mercats. Comença el proper dilluns i durarà fins a final de mes.

En la programació de La Llotja hi ha dues activitats que giren entorn la Malvasia i, a més, n’hi ha d’altres on hi serà present de manera transversal.

La principal activitat serà dissabte 23 i porta per títol Un mar de Malvasia. Se celebrarà al Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), entre les 11 i les 18h i consistirà en una experiència gastronòmica que girarà entorn la malvasia, amb visita inclosa a les vinyes de l’Hospital. En l’acte també hi participa la Confraria de Pescadors de Sitges.

L’altre acte que gira entorn la malvasia serà dissabte 30 (11h) al mercat municipal. Es tracta d’un maridatge de malvasia i formatges del Garraf i permetrà una degustació de tots dos productes.

A més d’aquestes dues activitats, el programa de la Llotja 2019, que es va presentar dimarts al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, ofereix activitats diverses i escenaris de tot tipus. El públic tindrà la gran oportunitat de participar en conferències i escoltar els intercanvis d’experiències de professionals del món viticultor i de la restauració. Es tracta de solapar el trinomi del producte autòcton, la cuina genuïna i el turisme gurmet per a què el consumidor i tot el públic gaudeixi de l’activitat.

Entre el programa destaquen propostes a Sitges i Ribes, com el sopar de peix senzill ofert per l’escola d’Hoteleria del Joan Ramon Benaprés, dilluns 25 hi haurà l’acte Gastronomia, patrimoni i paisatge, amb la ruta dels americanos de Ribes com a teló de fons i dijous 28 un tast de vins a MonVi de Ribes.