LOADING

Type to search

Actualitat

La platja de Garraf es queda sense sorra

En plena polèmica per la decisió del Govern municipal de votar contra el trasllat de sorra a les platges de Sitges a través de la draga, la de  les Casetes de Garraf va aparèixer ahir amb el mar tocant les tradicionals casetes, declarades Bé d’Interès Turístic.

La crescuda del mar és conseqüència dels temporals que aquests dies estan afectant al litoral sitgetà. En el cas de la platja de Garraf, a més, coincideix que la setmana passada, l’Ajuntament va retirar un excés de sorra que hi havia acumulada sota les mateixes casetes i això ha afavorit l’arribada de l’aigua. Durant els mesos d’hivern, el consistori continua realitzant actuacions de manteniment i millores a les platges, com és aquest cas, l’actuació ha tingut efectes negatius.

Les casetes de Garraf són un dels elements característics d’aquest nucli. Daten de començament del segle XX i actualment són escenari habitual de rodatges publicitaris.

L’acció del mar –com en altres platges de Sitges en temps de temporals… ha agitat encara més els ànims de l’Associació Turística de Serveis a les Platges, concessionària del servei de les platges. El seu president, Manel Martínez, ha apuntat que “aquesta situació demostra que el problema de la sorra no el tenen només tres platges de Sitges, cop, diuen al Govern, sinó moltes més”. L’Associació ha convocat una concentració davant l’Ajuntament, dijous a les 11h, en protesta per la decisió de no utilitzar la draga. Demà dimecres, representats de l’Associació, del Gremi d’Hostaleria i de Sitges Comerç es reuniran amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors de Turisme, Luismi García; Platges, Guillem Escolà, i territori, Eduard Terrado.

Notícies relaciobades:
L’Associació de Platges celebra l’assemblea en un ambient crispat (27 de febrer de 2021)
Els sectors econòmics carreguen contra el Govern municipal (26 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure