LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

La polèmica de la sortida espontània supera l’àmbit local

Els balladors espontanis i l’aglomeració de públic, diumenge a la plaça Marcer

La polèmica sobre la sortida espontània de balladors, grallers i, sobretot, públic en la vigília de la Festa Major de Ribes ja és una tempesta perfecta que ha arribat a l’àmbit polític i mediàtic. Polític, perquè les acusacions entre formacions ja queden reflectides en comunicats públics. I mediàtic, perquè, mitjans de comunicació d’àmbit nacional i, fins i tot, estatal s’estan fent ressò de la polèmica sortida de fa dos dies. I, per si no fos poc, hi ha tensió dins de l’Assemblea de Balls Populars.

Ribes ha estat objectiu televisiu. Ahir una redactora del programa Cuatro al día buscava desesperadament algú que defensés o argumentés la sortida espontània dels balladors el dia 28. Altres mitjans d’àmbit estatal, com La Sexta, també s’han interessat per la polèmica, així com altres d’àmbit català, que han recollit la peça feta per l’Agència Catalana de Notícies l’endemà dels fets. La polèmica no ha quedat limitada a l’àmbit local i ha superat, de llarg, les fronteres. El primer lloc on s’ha aturat ha estat, precisament, a Sitges. I els primers que hi han parat atenció especial ha estat la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, que s’ha de reunir aquesta setmana per analitzar de nou les opcions diverses que hi ha damunt la taula ab els fets del dia 28 a Ribes damunt la taula com un avís.

I dels mitjans a l’àmbit polític. Construïm, la primera força de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, va emetre ahir un comunicat que criticava el Govern del PSC per la seva “incapacitat d’arribar a acords i consensuar propostes amb tots els agents socials i culturals implicats en la Festa Major”. Construïm també va qualificar el Govern presidit per Abigail Garrido com “inflexible i poc elàstic a l’hora no només de construir escoltant, sinó també de deixar espais al canvi en moments en que la situació i les normes de seguretat sanitària són variables setmana rere setmana”. La formació encapçalada per Esther Rodríguez també es va desmarcar de la sortia espontània dels balladors i va acusar al PSC d’“assenyalar i perseguir” entitats i col·lectius.

Abans de Construïm ja s’hi van pronunciar públoicament Fem Poble (el mateix dia 28) i Ciutadans (el 29), en tots dos casos criticant la sortida espontània i els riscos per a la salut que va suposar les aglomeracions de gent que va provocar aquesta acció.

El debat també ha entrat dins l’Assemblea de Balls Populars. Alguns caps de colla han estat molt crítics amb la sortida i han demanat que els fets no es limitin a una simple condemna. Per la seva part, l’alcaldessa, Abigail Garrido ha traslladat els fets a Protecció Civil. Gent propera a l’alcaldessa, però, ha indicat la seva voluntat que la polèmica baixi el seu suflé i el debat es faci a través de reunions multilaterals, fora de la tensió i projecció que aporten les càmeres i l’estridència de les xarxes socials.

Notícies relacionades:
Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls populars (29 de juny de 2020)
La sortida espontàbnia dels balls trenca les mesures de protecció (28 de juny de 2020)
La Festa Major de Ribes comença amb una inèdita edició sense balls populars al carrer (28 de juny de 2020)
Els Goigs de Sant Pere reviuen en un vídeo (28 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)