LOADING

Type to search

Actualitat

La polèmica de les platges, el fre al virus, la preinscripció escolar i el debat sobre la caça, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana dedica àmplia atenció a les dues darreres polèmiques, que, precisament, protagonitzen les portades respectives de les edicions de Sitges i Ribes: els debats sobre la sorra a les platges i els límits de la caça. A més, també posem el focus en altres elements de l’actualitat, com la reducció notable de contagis, la preinscripció escolar, les activitats previstes per a la primavera i el balanç del Carnaval, entre d’altres temes.

La decisió del Ple municipal de votar contra el trasllat de sorra a través de la draga ha aixecat polseguera. En parlem a L’Eco d’aquesta setmana i us expliquem quins són els posicionaments del Govern municipal, dels partits de l’oposició, dels grups ecologistes i dels sectors econòmics. Precisament, els presidents del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber; Sitges Comerç, Carlos Prieto, i l’Associació Turística de Serveis a les Platges, Manel Martínez, publiquen un article sobre aquest tema, en el que denuncien “falta de suport municipal” al turisme local.

També en l’àmbit del litoral, dediquem atenció a una altra polèmica: la del projecte de la Generalitat per convertir el port de Vallcarca en centre de desballestament de vaixells i l’ampli consens ciutadà per oposar-s’hi a la iniciativa. A les nostres pàgines també us expliquem quines són les activitats previstes per a la primavera, amb l’objectiu de facilitar l’arribada de visitants a la vila, i us detallem quin va ser el perfil del turista l’any passat.

L’actualitat local també s’atura en la nova normativa sobre els habitatges turístics, en el descens considerable de nous positius: ho posem en context amb tota mena de dades. També expliquem com està sent la sortida dels residents ja vacunats. A més, us detallem l’oferta escolar per a la preinscripció del curs vinent i la iniciativa social en la que el Mercat ha esdevingut un punt de distribució d’aliments.

L’altra polèmica de la setmana és la dels límits de la caça, arran el trist episodi en què un caçador va matar un cavall el cap de setmana passat al parc del Garraf. En parlem àmpliament a les nostres pàgines. La secció de Ribes també presta atenció a la iniciativa per a habilitar habitatge social per a dones i canalla víctimes de la violència masclista i el premi sobre la igualtat rebut per l’Ajuntament.

Aquesta setmana fem un balanç profund del Carnaval i de les celebracions en temps pandèmics i parlem de la ruta del xató. La secció Gent de Sitges, d’Anna Grimau, entrevista en profunditat al veterà Anton Rafecas. També entrevistem el pastisser Nemesi Pascual i l’arqueòleg Joan García Targa. Aquesta setmana publiquem una nova sessió d’El Pati filosòfic, que reflexiona sobre la llibertat perduda amb la pandèmia.

Les pàgines de Cultura s’aturen en dos rapers de Sitges i de Ribes, en la concessió dels premis Versió Original en Català a Ribes i en el nou servei a domicili de les biblioteques de Ribes i les Roquetes. A Esports entrem a la casa dels Moyà – Sardà, una família de Sitges aficionada (i federada) als escacs. També abordem la represa de les competicions de futbol, el nou rècord de Toni Ponce i l’accés a l’elit de l’handbol d’una jove de Ribes.

A més de l’article de Martínez, Prieto i Stöber, aquesta setmana comptem amb les firmes d’Oriol Borràs, Jacinto García, Anna Grimau, Jordi Juliachs, Christian López, Jordi Mollà, Àngels Parés, Dani Piques, Javi Polinario, Aleix Ramírez, Lídia Raventós, Llorenç Roca i Eva Vilà, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són de Joan Duran (Sitges) i Teresa Tort (Ribes). L’apunt és d’Ignasi Gaviota.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure