LOADING

Type to search

Actualitat

La proposta alternativa per portar sorra no satisfà als sectors econòmics

Representants del Gremi, Platges i comerciants parlen amb Luismi Garcia i Guillem Escolà, després de la reunió

La reunió entre els representants del Govern municipal i de les associacions econòmiques, celebrada aquest matí a l’Hotel MiM, ha acabat sense acord. Ni tan sols aproximació de posicions. La proposta municipal de portar sorra a través de camions i tractors no ha satisfet a les tres entitats econòmiques.

La reunió s’ha celebrat amb correcció, però amb un clima de tensió accentuat. Per part del Govern hi ha assistit l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors de Turisme, Luismi García, i Platges, Guillem Escolà, mentre que les tres entitats econòmiques estaven encapçalades pels seus presidents (Oskar Stöber, del Gremi d’Hostaleria; Manel Martínez, de l’Associació Turística de Serveis a les Platges, i Carlos Prieto, de Sitges Comerç), a més de cinc representants més en cada cas.

El Govern ha defensat la seva posició que la utilització de la draga té un impacte ambiental negatiu en el fons marí. En aquest sentit, el regidor de Platges, Guillem Escolà, ha presentat una proposta per a que les platges amb més mancança de sorra en rebin per via terrestre d’altres que tenen excedents; és a dir, a través de camions i tractors, que posteriorment la distribuirien en els llocs més necessitats. Escolà ha apuntat que aquest sistema –que ja es va utilitzar l’any passat, quan la draga finalment no va arribar, tot i estar contractada– va permetre el 2020 que algunes platges que estaven tancades poguessin obrir.

Per als sectors econòmics, però, la proposta municipal no aporta garanties i, segons han exposat en la reunió, “també té danys ambientals, si el centre el debat ha de ser aquest”. Des del sector s’ha insistit en qualificar la situació com “d’extrema gravetat” si no hi ha la seguretat que les platges tindran prou sorra a l’estiu, en un context de crisi i acumulació de pèrdues com l’actual. També han criticat que finalment la draga vingui a l’entrada del port d’Aiguadolç per emportar-se sorra a les platges de Gavà i no a les locals.

Aurora Carbonell, un cop ha acabat la reunió

El Govern, en tot moment, ha insistit que no canviarà d’opinió i que no portarà la draga, a diferència del que ha succeït ens els anys anteriors. Tampoc ha accedit a la proposta sol·licitada pel Gremi, que reservi igualment la utilització de la draga, encara que no tingui previst utilitzar-la, “per si finalment el vostre pla no funciona”.

En acabat la reunió, tant el Gremi d’Hostaleria com Sitges Comerç, han anunciat que donen suport a la concentració convocada demà (11h) a la plaça de l’Ajuntament contra la decisió municipal de no portar la draga.  El clima de tensió que es respirava a la cita s’ha posat de manifest del primer minut, quan l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el seu equip han negat a la fotògrafa de L’Eco accedir a la sala per recollir imatges. Finalment, les fotos realitzades han estat un cop havia acabat la trobada.

A L’Eco de divendres vinent exposarem amb més detall les dues propostes de trasllat de sorra (per via terrestre i amb la draga) i ho acompanyarem amb opinions de diferents experts.

Notícies relaciobades:
L’Associació de Platges celebra l’assemblea en un ambient crispat (27 de febrer de 2021)
Els sectors econòmics carreguen contra el Govern municipal (26 de febrer de 2021)
El Ple rebutja la draga (25 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure