LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La revisió de dades baixa Sitges als 150 positius

L’inici del Passeig Marítim, avui dissabte a les 8 hores

Les dades de positius per coronavirus que ofereix la Generalitat a diari són un permanent desgavell. L’entrada progressiva de resultats i la contínua revisió de casos fa que hi hagi dies que es produeixen increments considerables –com diumenge passat a Sitges– i altres en què es redueixen les xifres, com avui mateix. Dissabte 9, Sitges tenia 147 casos positius registrats; l’endemà eren 159; dijous 14 van baixar als 156 i avui han retrocedit fins als 150.

La causa d’aquests canvis sobtats és que la introducció de dades no és automàtica, sinó que passa per diferents processos. A més, en algunes ocasions s’introdueixen positius, que posteriorment esdevenen casos sospitosos pels resultats dels tests PCR.

Sigui com sigui, les xifres de Sitges (5,12 positius per cada 1.000 habitants) continuen sent notablement inferiors a les de les comarques de Barcelona (7,66) o el conjunt de Catalunya (6,65). Sant Pere de Ribes, amb 179 positius, té 5,83 contagis per 1.000 habitants. El nombre de casos sospitosos, però, és superior a Sitges (689) que a Ribes i les Roquetes (593).

Aquestes dades, junt amb altres variables, han permès a Sitges, Ribes i el conjunt del Garraf i l’Alt Penedès accedir a la fase 1 dilluns vinent. La Generalitat va fer la proposta al Govern central, que ahir va acceptar. No tot el municipi de Sitges, però, entrarà dilluns a la fase, sinó que la zona de les Botigues només podrà fer mig salt fins la fase 0,5, en què poden obrir comerços, però no les terrasses de bars i restaurants. Tot i ser municipi de Sitges, les Botigues formen part de l’Àrea de Salut de Castelldefels i evolucionaran de manera paral·lela a la regió metropolitana. Tot i això, Castelldefels presenta uns números de contagis millors que els de Sitges. El poble de Garraf, sí que passa a la fase 1.

Dades d’avui dissabte d’alguns municipis del Baix Llobregat, on Castelledefels (i, per tant, les Botigues de Sitges) presenta unes xifres notablement més positives.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA