LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

L’accés a la fase 1 arriba amb la represa de diversos serveis

Promoció a favor del comerç local en un establiment de Ribes, aquesta setmana

Sitges i Ribes passaran demà dilluns a la fase 1 de desescalada amb una consolidació de les dades que situen totes dues poblacions amb un nivell de contagis inferiors al del conjunt de les comarques de Barcelona i el funcionament dels seus serveis sanitaris (tant els dos CAP com l’hospital de Sant Camil) sota ple control.

Les dades d’avui mostren quatre casos positius més a Sitges (que en té 154) i dos a Ribes (181). Tot i això, la constant revisió que la Generalitat sotmet al seu marcador de positius aconsella analitzar les dades en períodes d’abast setmanal i no diari. En aquest sentit, tots dos municipis, com la pràctica total del país, té menys contagis avui que fa set dies, ja que aquesta setmana la revisió de dades ha permès derivar casos que inicialment apareixien com a contagis a sospitosos.

Amb l’accés a fase 1, podran obrir els comerços sense necessitat de demanar cita prèvia, però amb una limitació del seu aforament a un 30 per cent. També podran obrir les terrasses de bars i restaurants, amb limitació del 50 per cent de taules i respectant la distància mínima de dos metres entre cadascuna d’elles. Els paràmetres de la fase 1 permet l’obertura parcial dels hotels, però a Sitges encara no ho faran, ja que l’afluència de visitants queda limitada als de la seva regió sanitària.

Aquesta setmana (en principi, dimarts) també obrirà l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), al carrer Nou, mentre que els serveis socials està previst que ho facin dilluns 25. Demà el servei de bus urbà recuperarà el seu horari habitual, al 100 per cent, llevat dels diumenges, que continuarà sense servei provisional. L’ocupació màxima dels autobusos serà la meitat de la seva capacitat, per tal de garantir la distància social. Dijous també es reprendrà el mercat setmanal de Can Robert.

Aquesta setmana, Sitges ha reprès alguns serveis públics, com el de recolida de mobles vells, trastos i matalassos i l’obertura de la deixalleria i els pipi can. Tots aquests serveis estaven tancats des de l’inici de l’Estat d’Alarma.

No tot el municipi de Sitges accedirà a la fase 1, ja que la zona de les Botigues –que forma part de l’Àrea Bàsica de Salut de Castelldefels– es mantindrà en la fase 0,5.

Notícies relacionades:
La Generalitat rectifica i pertet que Sitges i Ribes passin a la fase 1
Els hotels no obriran en la primera fase

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA