LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’activitat econòmica cau més d’un 70% a Sitges

El carrer Sant Francesc, aquesta setmana (F. Clàudia Sauret)

La crisi del coronavirus es manifesta amb diverses dades. Una és la de l’aturada de noves activitats econòmiques, que ha estat pràcticament total des de mitjans de març, amb el decret de l’Estat d’Alarma. Una altra és amb l’atur i els ERTO, que a Sitges han castigat de manera dura per la seva dependència amb el sector turístic. I una altra és la de la manca de creació de noves activitats econòmiques.

En els quatre primers mesos, a Sitges només es van produir vuit canvis de titularitat d’establiments comercials i de restauració i obertura de dos nous negocis d’hostaleria. Es tracta d’una xifra especialment baixa en comparació amb la del mateix període dels anys anteriors: en els quatre primers mesos del 2019 hi va haver 39 canvis de titularitat; en els del 2018 van ser 36, i en els del 2017, 38.

Els canvis de titularitat, en termes de llicències municipals, representen l’obertura de nous establiments. La diferència entre les 8 del 2019 i les prop de 40 dels tres anys anteriors no estan causades només per l’aturada econòmica que ha comportat el coronavirus, ja que les dades abracen quatre mesos (de l’1 de gener al 30 d’abril) i el confinament va ser d’un mig (a partir del 14 de març). Aquestes dades mostrarien una ralentització ja prèvia a l’arribada de la pandèmia.

En parlem a L’Eco d’aquesta setmana en un article, que inclou diferents dades econòmiques sore l’impacte local de la crisi, a més de diverses iniciatives d’emprenedors i demandes del sector. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HO