LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Cultura Ribes

L’agenda cultural busca alternatives

Representació en un terrat del Dia de la Dansa, a través de YouTube

La cultura es troba a la cua del desconfinament i de la reactivació econòmica. La programació de concerts, espectacles i exposicions va quedar aturada el passat 14 de març, i a les portes d’un suau i esglaonat desconfinament, les paraules més repetides són reconstrucció, reactivació i reprogramació. 

A Sitges, ja s’han cancel·lat o ajornat una vintena d’actes, tot esperant una possible reprogramació per a la tardor, que dependrà dels escenaris, de l’agenda dels artistes, de la disponibilitat dels equipaments, del pressupost i de les mesures amb què es fixi la nova normalitat. La reconstrucció serà un camí més dur. El consum cultural ha crescut amb escreix durant el confinament, però de franc. I la reactivació del sector –a la cua de totes les ajudes econòmiques de les administracions– penja de la creativitat i l’impuls dels artistes i entitats.  

La programació del talent local –que depenia del Festival Jardins de Terramar (ajornat a 2021)– es farà des de la Regidoria de Cultura, amb l’objectiu d’incentivar el sector professional d’artistes i també les empreses que presten serveis a la vila. I l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha engegat una enquesta dirigida als artistes professionals locals, sobre l’afectació del sector econòmic cultural del municipi. L’objectiu és l’elaboració d’una base de dades i una diagnosi del sector per dissenyar un projecte específic de reactivació.

Tot i això, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges es busquen alternatives per conduir a les pantalles alguns dels actes que no es poden dur a terme. ja va passar perSant Jordi, amb lectures de textos literartis i presentació de noevtats editorials, o el Dia de la Dansa, amb representacions. En tots dos casos, es van poder veure pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Actes culturals dels propers mesos cancel·lats:
Dia Mundial del Teatre
Dia Internacional dels Museus
Festival de Jazz Antic
FotoMaig
Òpera de butxaca
Concurs de Música Josep Mirabent i Magrans
Concert de Ginestà
Festa de la Poesia
Festival Jardins de Terramar

Actes ajornats o reprogramats en nous formats:
Exposicions al Miramar:
Matías Krahn, Montse Marcet, Juanjo Sáez, Reciclart, La Cubana 40 anys
Exposició Sitgetans als camps de concentració i extermini nazis
Espectacles i concerts:
Kràmpack, El petit de Cal Eril + Ninot, Sitgestiu Cultural

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA