LOADING

Type to search

Actualitat

L’asfíxia dels hotels, les restriccions del Carnaval, la tensió a Sant Camil i el descens del contagi, a L’Eco

La situació de doble asfíxia que afecta a l’hostaleria –per les restriccions i per la pressió fiscal– , el Carnaval limitat a les pantalles, la tensió que viu l’hospital de Sant Camil per la Covid, el lleuger descens de contagis, la relació de forces al Govern municipal, l’augment de lectors digitals a les biblioteques i i l’elevat preu del lloguer a Ribes protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

El focus de l’actualitat local passa per l’hostaleria: els hotels hauran de pagar de nou uns IBI milionaris, malgrat haver acumulat pèrdues del 70 per cent. També tractem a les nostres pàgines el tancament del Calipolis i les lamentacions dels bars per l’actual situació d’indefensió que viuen contra la gestió de les administracions. L’actualitat local també presta atenció a la retirada de les polèmiques antenes del campanar petit, a la nova correlació de forces en el Govern municipal –un any després de les converses que en van propiciar la seva ampliació– i a l’impacte de les eleccions del 14F en la política local, polèmica inclosa per la marginació al PDeCAT en la publicitat electoral.

L’altre punt d’atenció és, com no pot ser d’una altra manera, el Carnaval. La presentació del cartell i programa, condicionat a les limitacions i restriccions del Procicat, són àmpliament tractats a les nostres pàgines. També abordem els canvis en el protocol, ens endinsem en la seva història i us expliquem quines són les propostes a Ribes. També tractem la Festa Major de Santa Eulàlia de les Roquetes i com se celebrarà enguany i us expliquem la sardana de Sant Pau, estrenada en la darrera Festa Major ribetana.

L’actualitat de Ribes també presta atenció a l’elevat preu del lloguer, que continua pujant malgrat la pandèmia, a la polèmica per unes fotos a infants al Parc de Salvador Espriu, a les millores al carrer Miquel Servet,a  l’ampliació del pressupost municipal en 700.0000 euros i a l’obertura de la nova parada de bus.

La informació cultural està centrada en l’augment de lectors a les biblioteques de Sitges, gràcies als fidels i, sobretot, als digitals. També us expliquem com serà la Festa de la Poesia d’aquest 2021, que el celler de creació i que la Carpa de Ribes presenta 44 projectes i que el segell Garraf Sona reactiva la seva promoció.

A Esports exposem que els centres esportius estan ofegats a causa de les restriccions sanitàries, que els ciclistes tindran mesures de protecció per rodar en carretera, que el Bàsquet Ribes ha de traslladar els seus entraments a les Roquetes, que els escaladors demanen alternatives i que els clubs de futbol del Garraf donen suport a Manel Duran.

Les entrevistes d’aquesta setmana són, per una banda, als perruquers Manolo Espinosa i Mònica Planes i l’artista japonesa afincada a Sitges Kaoru Hirose.

Aquesta setmana comptem amb les firmes d’Asun Batlle, Gertrudis Conde, Juanjo Corcuera, Jordi Cubillos, Mimar Marcos, Jordi Mas, Marisa Mena, Xavi Miret, Carles Montserrat i Milà, David Puertas, Isidre Roset, Joan Rosquellas, Martí Sáez, Dani Serra i Jordi Surià, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són de Xavier Gimeno (Sitges) i Fran Moreno (Ribes). L’apunt és de Jordi Inglada.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

https://www.iquiosc.cat/l-eco-de-sitges/numero/6598

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure