LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Ave Maria finalitza un confinament de quinze dies

Plantació de flors a la Fundació Ave Maria, l’agosst passat

La Fundació Ave Maria ha obert portes de nou, després d’haver estat confinada durant quinze dies. El centre va realitzar un test massiu de proves PCR fa dues setmanes, tant a residents com al personal, que va donar sis casos positius, tots asimptomàtics.

Aquest resultat va forçar la direcció a prendre la decisió de confinar la residència durant dues setmanes per raons de protecció i prevenció. Durant les dues darreres setmanes, el centre no ha rebut visites familiars i ha implementat una limitació de l’activitat en el personal extern. “Ens vam posar a prova i ho hem superat”, explicava el passat dijous Núria Pasqual, directora del centre. 

Avui dilluns la Fundació Ave Maria recupera les esperades visites de familiars. Pasqual transmet la preocupació que comparteixen la resta de residències amb el coratge, la seguretat i confiança que “l’èxit és la implicació del personal, que és excepcional”. 

Les incerteses de la durada de l’estat latent de risc és la mateixa que a les residències de gent gran, com ho són les pèrdues emocionals, econòmiques i socials. La inversió per a la salut de residents i personal és prioritària al costat de l’estat anímic, per això malgrat el confinament, l’Ave Maria va celebrar amb treballs manuals i una especial decoració la passada Festa Major, com se celebren els aniversaris i els sants, tot i les restriccions, en la intimitat i l’acompanyament de residents i personal.  

Notícia relacionada:
Les residències locals cerquen la supervivència financera (5 de setembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

També pots veure