LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les anul·lacions provoquen pànic en el sector hoteler

El turisme sitgetà –com el de la resta del país i, de fet, del planeta– està vivint l’estiu més negre que recorda, des que els volts dels anys cinquanta del segle passat, la vila va viure la primera gran onada de turistes. La incertesa constant, les mesures que apliquen els diferents governs autonòmics i els preus elevats dels avions, s’ha traduït en una constant dinàmica de cancel·lacions als hotels, càmpings i apartaments turístics. Els darrers dies s’ha vist incrementat per les recomanacions i prohibicions de diversos governs europeus per trepitjar Catalunya.

Divendres passat, el consell del primer ministre francès, Jean Castex, als seus ciutadans de no viatjar a Catalunya fins que la situació de salut no millori va caure com una llosa per al turisme de Sitges. Dissabte al migdia va caure una notícia pèssima per als interessos hotelers: el Regne Unit obligarà a passar catorze dies de quarantena a tots els que vinguin de l’Estat espanyol. Una altra gerra d’aigua freda. El turista britànic se situa només per darrere del nacional i el francès en nombre de visites. Aquesta setmana s’han afegit els governs alemanys i dels Països Baixos, que han demanat als seus compatriotes no visitar Catalunya.

Tot i això, el sector té un bri d’esperança: el desconfinament perimetral de bona part del Segrià i la millora en els números de Barcelona i la seva àrea donen cert optimisme a un sector necessitat de bones notícies.

A L’Eco d’aquesta setmana hi dediquem una àmplia atenció a l’impacte que estan tenint les cancel·lacions en l’economia local. Pots trobar L’Eco al teu punt de venda o en edició digital a iQuiosc.cat