LOADING

Type to search

Coronavirus Esports

Les curses d’estiu es mantenen en el calendari

Charo S. Cancio i Alfonso Lugstermann, durat la presentació de la Corre per ells 2019 a l’Sports Bar (F: Ràdio Maricel)

Diumenge passat s’havia de disputar la Corre per ells –la cursa que recapta fons contra la PKU i altres malalties de trastorns metabòlics–, però el coronavirus ho va impedit, com tants i tantes altres esdeveniments socials d’aquests mesos. Per contrarestar aquesta situació, l’organització va impulsar la iniciativa de fer una donació destinada a l’Obra Social de Sant Joan de Déu equivalents als quilòmetres fets per corredors o caminants el passat cap de setmana.

La Corre per ells no és la primera cursa del calendari local que cau pels efectes de la Covid-19. La primera cita en suspendre’s va ser la Sitges Rock Trail, que s’havia de disputar per les muntanyes del Garraf el passat dissabte 21 de març, just en les èpoques en què els contagiats pujaven exponencialment. Els organitzadors van decidir fer-la el 3 d’octubre, tot i que ara mateix tampoc es pot assegurar al 100% que se celebri. Al maig va caure el triatló organitzat pel Club Natació Sitges, sense data prevista.

Per contra, a l’estiu estan previstes l’Abelard Trenzano –una de les proves ciclistes més mítiques del calendari–, la cursa de Puigmoltó, i la travessia de Sitges nedant. Totes elles estan a l’aire, tot i que encara segueixen al calendari. També es manté la Cursa de la lluna plena, el mes d’octubre.

És impensable que amb les mesures de distanciament se celebrin curses populars amb sortides de corredors de dos en dos o tres en tres perquè es trencaria l’encant de la sortida en grup i seria com una prova contrarellotge i, amb més de 1.000 corredors participants, la sortida seria eterna i gairebé impossible. La prova s’eternitzaria durant hores i hores i faria apujar els costos de manera pronunciada pels talls de tràfic durant tanta estona, que la farien inviable econòmicament parlant.

Notícia relacionada:
La Corre per ells demana col·laboració i quilòmetres per continuar lluitant contra la PKU

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA