LOADING

Type to search

Actualitat

Les escales de sota la via tornen a funcionar

Les dues escales mecàniques de sota la via van tornar a funcionar ahir, després de dos mesos i mig aturades. Un acte vandàlic, el passat 10 de febrer, havia destrossat els vidres de l’escala superior (la que limita amb l’avinguda de les Flors) i l’havia deixat inutilitzada. L’escala d’Artur Carbonell ha funcionat durant aquest temps amb normalitat.

La reparació ha estat més costosa del previst i, a més, s’ha vist afectada per les limitacions de moviments marcades en l’Estat d’Alarma. L’actuació ha requerit substituir tots els vidres de sota del passamans, que es fan a mida a la Xina. L’acte vandàlic va fer malbé l’estructura i ha requerit una reparació específica.

Des que es van tornar a activar, a començament del 2019, les escales mecàniques no havien patit cap aturada tan llarga com aquesta. El nou sistema implantat l’any passat permet que generar un avís automàtic a l’empresa de manteniment, si sorgeix un problema tècnic. L’empresa acostuma a reparar-lo que en poques hores. En aquest cas es tractava d’un acte vandàlic –fet per un individu amb crosses–, que va suposar el canvi de tots els vidres.

Amb la reobertura de l’escala, l’Ajuntament ha previst realitzar actuacions de neteja i desinfecció en aquesta estructura, així com en la de que dóna a Artur Carbonell. Les operacions de desinfecció també s’estan realitzant al voltant dels contenidors, les parades de bus, les dependències policials i els accessos a les farmàcies.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA