LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les escoles obren amb baixa assistència

Una sesisó a l’escola Esteve Barrachina, aquest matí

Les escoles i els instituts de Sitges i de Ribes han reprès l’activitat avui, després de dos mesos i mig tancats per les mesures de confinament. L’assistència no és obligatòria, ja que les classes lectives es continuaran fent de manera telemàtica i això s’ha notat en la baixa afluència d’alumnes. Hi ha hagut poc moviment aquest matí en les entrades als centres. La majoria de centres de totes dues poblacions han obert avui, tot i que alguns –com el Montgròs– ho faran demà per ser avui segona Pasqua.

Els alumnes han dur obligatòriament mascaretes a partir dels 6 anys. Altres mesures establertes són els controls de temperatura, les declaracions d’autoresponsabilitat i l’absència de simptomatologies per part de la canalla i el professorat, així com la distància social (dos metres a l’aula i quatre metres quadrats al pati).

A l’escola Esteve Barrachina han anat avui 21 alumnes; al Miquel Utrillo, només tres d’Infantil (demà obren Primària i els alumnes de sisè està previst que hi vagin en dos grups dos cops a la setmana); a la Maria Ossó, quatre, tot i que demà està previst que hi assisteixin 17 de Primària. A l’Agnès, els alumnes no arribaran fins divendres: han confirmat onze nens i nenes de sisè de Primària.

A l’institut Benaprès, amb 900 alumnes, es faran torns de 150 alumnes per dia en diferents horaris i amb totes les mesures. L’assistència serà voluntària però inflexible. A Can Puig, a Ribes, es mantindrà l’horari fixat i prioritza alumnes de final de cicle. Institut Vinyet de Sitges farà atenció emocional i la docència es manté telemàtica.

Les famílies van rebre la setmana passada les indicacions. En alguns casos també van realitzar enquestes, i en la majoria, a través dels tutors van recollir les necessitats i es van explicar les dificultats per a la tornada a la nova normalitat, durant les tres setmanes del mes de juny, a camí entre la segona i la tercera fase de la desescalada.

La docència es mantindrà, majoritàriament telemàtica. I l’atenció presencial serà per suport emocional individual o orientació en les etapes finals de cada cicle i la preparació de les proves de selectivitat per a l’alumnat de segon de batxillerat, tal com demana el pla del Departament d’Educació.

La Generalitat ha fixat que els centres han de garantir una atenció d’acollida per a les famílies que ho necessitin. L’escola Agnès, per exemple, ha fixat les condicions: els dos progenitors han de demostrar que treballen fora de casa i si es comprometen a dur l’infant a escola, ha de ser cada dia i en l’horari establert.

Aquesta obligació, marcada pel Departament, per posar un exemple, suposaria que una mestra –i cada dia la mateixa per reduir la traçabilitat en cas de contagi– es dedicarà a l’atenció presencial i no telemàtica. “Però no és així, acabarem fent tot”, ha explicat Vinyet Llamas.

L’equip de l’Agnès “de guàrdia”, avui a l’escola

Notícia relacionada:
Els instituts locals no garanteixen les mesures de seguretat (26 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)