LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les gestores Covid del CAP de Sitges alerten de la relaxació amb les mesures

Marta Ribalta i Patrícia Aguiar, les dues gestores Covid del CAP de Sitges, han alertat de la relaxació en les mesures de protecció i seguretat que s’està produint especialment en l’àmbit de trobades socials, amb amics i familiars. Ribalta i Aguiar han augmentat notablement el volum de feina en els darrers dies, a causa de l’increment desmesurat de casos a Sitges (en els onze primers dies de setembre, els positius a la vila han crescut un 300 per cent més que a tot Catalunya). Per a les dues gestores, hi ha una relaxació excessiva, que fa afavoreix la transmissió del virus.

La majoria dels casos que estan atenent actualment les dues gestores són asimptomàtics i de persones menors de 50 anys, que han estat en contacte directe amb una persona amb positiu de Covid-19 o que presenten símptomes i es fan la prova per prescripció mèdica. Els contagis en l’àmbit laboral queden fora de la seva tasca “no ens ho permet, si no és pagant, perquè ho han de fer des de les mútues de cada empresa, és una consulta a Salut que hem fet més d’una vegada”.

Marta Ribalta i Patrícia Aguiar formen part de l’equip administratiu del CAP de Sitges i la seva principal funció és realitzar les entrevistes amb totes les persones que acudeixen a realitzar-se la prova PCR de coronavirus. El seu treball és confidencial, exceptuant la petició de contactes estrets que han de traslladar als scouts, els rastrejadors del Departament de Salut , que són els que s’encarreguen de fer les trucades als contactes d’una persona en cas de resultat positiu.

A L’Eco d’aquesta setmana us ampliem en què consisteix la seva tasca i com valoren l’alt increment del risc de rebrot local. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícies relacionades:
El risc de contagi es manté alt a Sitges, mentre continuen pujant els positius (11 de setembre de 2020)
L’índex de contagi es dispara a Sitges fins el 655 (9 de setembre de 2020)
L’Ave Maria continua sense poder rebre visites per l’alt risc que hi ha a Sitges (9 de setembre de 2020)
Sant Camil triplica ingressats per Covid-19 en dues setmanes i pateix una altra defunció (8 de setembre de 2020)
El percentatge de positius creix a Sitges un 400% més que a tot Catalunya (7 de setembre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure